A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Függönyök és függönyök - ablakdíszek a hálószobába és a nappaliba

A kész függönyök teljesen megváltoztathatják az egész belső terünket. Adj neki hangulatosabb légkört, hangsúlyozd a bútorok és kiegészítők szépségét. Megfelelően

kiválasztva tökéletesen kiegészítik az otthoni elrendezést. Mire kell tehát figyelni vásárláskor? Milyen anyagot válasszunk?
?

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Fogadjon olyan finom színekre, amelyek tökéletesen harmonizálnak a berendezés többi elemével? Vagy éppen ellenkezőleg, válasszon tiszta, kontrasztos színeket, amelyek kiemelkednek az előtérben? Mi a helyzet a mintákkal? Inkább egy univerzális karakterű, sima, vagy eredeti geometrikus mintákkal vagy tetszetős virágmotívumokkal díszített anyag után nyúlsz? Amint látja, sok a kérdés. Mindegyikre megpróbálunk választ adni „mini” útmutatónkban.

Miért van szükségünk függönyre a nappaliba?

Mielőtt megvitatnánk a nappali függönyök jellemzőit és tulajdonságait, szánjunk egy percet a használatuk előnyeinek felfedezésére. Valószínűleg sokunkban felmerül a kérdés, hogy pontosan mire is van szükségük? Végül is sokféleképpen díszítheti az ablakot! Fogadhatunk finom és légies függönyökre vagy római rolókra. Miért előnyösek a nappali függönyök? Tehát magyarázzuk el - a kész függönyök, és különösen a békafüggönyök nagyon elegánsak. Sőt, függönyeink könnyen beilleszthetők mind a nagyon hagyományos enteriőrökbe, mind a modern, már-már ipari jellegűekbe.

A finom függönyök esetében ez nem mindig lehetséges. Klasszikus elrendezésben minden bizonnyal bevált a csipkeanyag, de a kicsit avantgárdabbaknál nem megy át a próbán. A nyers falak, a minimalista kiegészítők és a hímzett szövet nem túl sikeres kombináció. Ugyanez igaz a római redőnyökre is. A modern belső terekbe illeszkednek, de a klasszikusokban nem hozzák meg a kívánt "wow" hatást. A mi megoldásunk? Egyedi termékek, amelyek univerzális természetüknél fogva minden körülmények között szépek lesznek. A nappali függönyje egyfajta hab a tortán, tökéletes kiegészítője elrendezésünknek. Még a legszebb nappali kézzel faragott bútorokkal és díszes kiegészítőkkel sem lesz teljes textíliák nélkül. És mit kell értenünk a textil kifejezés alatt? Semmi más, csak mindenféle színes párnahuzat párna, hihetetlenül puha és kellemes tapintású takarók, bolyhos szőnyegek és ablaktextíliák. Ebben az epizódban természetesen a nappali függönyeiről lesz szó, amelyek nemcsak a legmagasabb színvonalú kidolgozással, hanem érdekes színkombinációkkal és eredeti mintákkal is rabul ejtik.

Kész függönyök a nappaliba, vagy hogyan tedd könnyebbé az életed

Nem is olyan régen a divatos nappali függönyök vásárlása igazi kihívás volt, és nem csak korlátozott bolti kínálatra gondolunk. Az egyedi függönyök megszerzéséhez először ki kellett választani az anyagot, majd ki kell vágni a megfelelő mennyiséget, és el kellett vinni a varrónőhöz. A ház hölgyei, akiknek saját varrógépük volt, saját erőből készítették elő az anyagot. Levarrták a széleit, speciális, rugalmas szalagokat adtak hozzá. Fárasztó és időigényes folyamat volt. Ráadásul rengeteg erőt és energiát igényelt. Ma már szerencsére nem kell hasonló dilemmákkal szembesülnünk. Sok kész függöny van a piacon. A Restilo webáruházban megtalálod közülük a legszebbeket!

Mitől tűnnek ki ezek az ablaktextíliák? Először is, a tömítéssel ellátott kész függönyök komplett termékek. Nem igényelnek további szabást. Amikor az ilyen típusú megoldás mellett döntünk, nem kell remegnünk, mert félünk saját, ezüsttűkkel megsebzett ujjainktól. Tehát mi a titkuk? Az egész varázslat az anyagba varrt fémgyűrűkben rejlik, amelyek segítségével rácsúsztathatod a függönyt a rúdra. Nekik köszönhető, hogy az összeszerelés olyan egyszerű és gyors. Az anyag felakasztásához nincs szükségünk speciális rögzítőszalagokra és egykor népszerű békákra. Már csak a nappaliba kész függöny és egy függönyrúd kellene. Ez egy csodálatos idő- és pénzmegtakarítás. Hiszen nem kell további kiegészítőket vásárolnunk, hanem csak azt, ami szükséges. Sőt, a termék ablakra történő telepítése száz százalékig biztonságos. Nem áll fenn annak a veszélye, hogy becsípje az ujjait rosszindulatú klipekkel, amelyeken gyakran ablakfüggöny található.

Okos és praktikus megoldás: kész hálószobafüggöny

A hálószoba függönyei nemcsak szép kiegészítők a szemnek, hanem nagyon funkcionálisak is. Különösen akkor, ha nagy ablakaink vannak egy zsúfolt utcára vagy egy szemközti panelházra, segítenek megőrizni a magánéletünket. Egy gyors mozdulat elég ahhoz, hogy elszakadjon a kíváncsi pillantásoktól. Ezt az ingatlant minden bizonnyal mindenki értékelni fogja, aki nem szereti otthoni életét bemutatni, de nem csak. A kész függönyök a kanapén töltött laza szombatok szerelmeseinek szívét is meghódítják kedvenc filmjükkel.

Az ablaktextíliák segíthetnek szabályozni a helyiségbe jutó napfény mennyiségét. A Sötétítő függönyök vastag, sötét anyagokat tartalmaznak, amelyek áthatolhatatlan akadályt képeznek a fény számára. Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, részben vagy teljesen letakarhatjuk az ablakot. És ha optikailag szeretnénk világosabbá tenni a szobát - mi sem könnyebb. Csak nyissa ki a függönyöket a szobába, és élvezze a napfényes belső teret. Az általunk javasolt megoldás, amint látja, nagyon praktikus és rugalmas. Könnyedén adaptálhatjuk őket az igényeinkhez!

Modern függönyök a hálószobába: a dizájn áttekintése

A hálószobák elrendezésekor azt szeretnénk, hogy a dekoráció megfeleljen az aktuális trendeknek. És bár tudatában vagyunk annak, hogy a bútorok minden évszakban cseréje nem lehetséges (és még inkább szükséges!), a belső berendezési tárgyak fennmaradó elemeit, ahányszor csak érezzük, képesek vagyunk cserélni. tetszik. Nincs ez másként a divatos nappali függönyök esetében sem. Emiatt az alábbiakban áttekintést adunk kedvenc terveinkről. Talán az elsötétítő termékek szokatlan otthoni elrendezés kialakítására ösztönöznek.

Kis méretű színes háromszögeket, szemet gyönyörködtető gyémántokat vagy lenyűgöző függőleges csíkokat egyaránt bemutathatnak. A motívum léptéke rajtunk múlik. Ha valamivel finomabb hatást szeretnénk, választhatunk apró díszítőelemeket. Ha azonban azt szeretnénk, hogy elegáns függönyeink minden vendég figyelmét elvonják, bátran fogadhatunk a szezonban oly kedvelt hatalmas nyomatokra.

Egy másik javaslat a virágmotívumokkal díszített ablaktextil. Kicsit puhábbak, mint elődjük, de ugyanolyan gyönyörűek. Finom, egyszínű kiegészítőkkel kombinálva romantikus karaktert adnak elrendezésünknek. A kicsit modernebb enteriőrökbe integrálva azonban megtörik a szigorúságukat, egyfajta egyensúlyt és harmóniát hoznak létre. Akárcsak a geometriai minták esetében, itt is dönthetünk intenzitásuk és méretük skálájáról. Az utolsó javaslat a keleti stílusú termékek. Az ebben a stílusban készült függönyök kétségtelenül vonzóak lesznek az egzotikumok szerelmeseinek. A modern függönyök egy kis keleti szellőt és frissességet hoznak otthonunkba. Itt különösen figyelemre méltó a Mandala modell, amely a Hypnosis kollekció része. Eredeti díszekkel díszített fekete-fehér szövet telitalálat! Vagy talán egy virágos függöny is jó választás lesz?

Kész függönyök: milyen színt válasszunk?

A

A tömítőgyűrűvel ellátott függönyök nemcsak a kidolgozottság gondosságával vagy a szokatlan mintával, hanem a színével is rabul ejt bennünket. Valóban sok lehetőség van. Kezdve az élénk, pasztell színekkel, az élénk és energikus színeken át a sötét és telített színekig. Melyikük érdemes a figyelmünkre? Melyikhez nyúljunk, ha optikailag szeretnénk nagyítani a belső teret? Melyik a jobb a szobánk elsötétítésére? Kezdésként néhány egyszerű szabály. A világos árnyalatú békafüggönyöktől nappalink nagynak és tágasnak tűnik. A sötétkék függönyök, például a sötétkék függönyök lehetővé teszik a fény gyors levágását, aminek köszönhetően a szoba kellemesen homályos lesz. A hálószoba modern függönyeinek fényerejét ezért egyéni igényeinkhez kell igazítani. A tervezés itt másodlagos jelentőségű. Először a funkcionalitásra kell összpontosítanunk. Miért? A válasz egyszerű, a legszebb ablakdíszekkel sem fogunk megelégedni, ha nem töltik be funkciójukat.

Amint megegyezünk a kész függönyeink színének intenzitását illetően, a dolog sokkal egyszerűbbé válik. Ha szeretjük, ha szobánkban napfény fürdik, akkor a hófehér termékekre koncentráljunk. Az élénk színű függönyök frissességet és fényességet kölcsönöznek a belső térnek. Ha azonban a kellemes árnyékolást kedvelők csoportjába tartozunk, válasszunk fekete ablaktextileket. Itt a sötétítő függönyök, különösen a fekete, tökéletesek lesznek. Ezért most más javaslatokat is megvizsgálunk.

Kínálatunkban találhat többek között finom bézs árnyalatú nappali függönyöket. Ideális kompromisszumot jelentenek a korábban javasolt megoldások között. A függönyök színe nem hasonlít a hóporra, így nem olvad össze a fehérre festett falakkal. Ugyanakkor nem is intenzíven fekete, így nem kell tartanunk a belső tér túl intenzív elsötétülésétől. Ez egy nagyon univerzális ajánlat, amely minden nappaliban működik. Figyelemre méltóak a piros hálószoba függönyök is. Remekül néznek ki a hollywoodi gazdagság és pompa stílusában díszített belső terekben. Ezzel szemben a tipikus skandináv elrendezésben érdemes a nappaliba szánt modern, szürke árnyalatú textilekre koncentrálni, amelyek tökéletesen passzolnak a nyersfa bútorokhoz és a természetes textíliákhoz.

Kész függönyök a nappaliban és a hálószobában – rövid összefoglaló

Reméljük, hogy ebben a rövid szövegben minden kérdésére választ kaptunk. Tehát ismétlésképpen álljon itt egy rövid összefoglaló, ami a legfontosabb tudnivalókat gyűjti össze a nappali függönyeivel kapcsolatban:

 • ablaktextíliák létrehoznak  egyedi légkör,
 • segítsen megőrizni az adatvédelmet, az elsötétítő termékek tökéletesek itt,
 • feladatuk a szoba fényerejének beállítása,
 • A virágos ablakfüggönyök, különösen a készen készültek, amelyek anyagába fémgyűrűket varrtak, nagyon egyszerűen és gyorsan összeszerelhetők,
 • az otthoni berendezésünk csúcspontja, tökéletesen kiegészíti azt, kiemelve a bútorok és egyéb berendezési tárgyak szépségét,
 • nemcsak szép, hanem praktikus kiegészítőként is szolgálnak,
 • amennyiszer csak akarjuk, cserélhetők (ennek köszönhetően problémamentesen illeszkedünk az aktuális trendekhez),
 • A
 • hüvelykes függönyöknek számos előnye van, érdemes beépíteni a belső terébe.
To Top