A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Befőzőkellékek

Mint minden területen, úgy a táplálkozásban is nagyon gyakran jelennek meg új trendek. S bár az adott szezonban divatos termékek használata érdekes kaland lehet, sokszor a

legegészségesebb dolgok már évek óta a konyhánkban vannak. Egyszerű és általánosan elérhető tudásról van szó, amelyet nemzedékről nemzedékre adnak tovább. Az elmúlt hónapok a savanyúságok és a házi készítésű befőttek, például lekvárok, befőttek vagy ecetes gyümölcsök igazi reneszánszát idézték elő. Azonban,mielőtt a kiválasztott befőttek elkészítése mellett döntenénk, először is el kell olvasnunk, és meg kell találnunk, hogy az üvegekhez milyen kiegészítők segítenek nemcsak tökéletes ecetes uborkát, hanem házi készítésű kimchit is elkészíteni. A legtöbb szakács valószínűleg megerősíti, hogy Ön ügyelni kell az apróságokra, mert ezek határozzák meg az étel ízét. Ugyanez vonatkozik a befőttek elkészítésére is, ahol nem csak a helyi, szezonális gyümölcsök és zöldségek számítanak, hanem a gondosan kiválasztott tégelyes kiegészítők is. Az üvegek szivárgó tömítései vagy az üvegek nem megfelelő kupakjai tönkretehetik a sokórás konyhában végzett munka hatását. Ezért a befőttek készítésének megkezdése előtt készítsük elő azt a teret, amelyben dolgozni fogunk. Vizsgáljuk meg, hogy a konyhaszekrényben van-e megfelelő méretű tető az üvegekhez és megfelelő mennyiségű tömítés az üvegekhez. Ennek köszönhetően egy gazdag ízkompozíció kialakítására tudunk majd koncentrálni, és nem kell aggódnunk, hogy a legkevésbé várható pillanatban a boltba kell rohannunk tömítést venni az üveghez. Mire érdemes még emlékezni, és milyen kellékeket érdemes beszerezni az üvegekhez? Az üveges kiegészítőkről

rövid útmutatónkban megtudhatja.

 

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Available soon Gumitömítés befőttesüveghez DELLA CASA, 6 db
  20%
  Gumitömítés befőttesüveghez DELLA CASA, 6 db
  Special Price 1 537,00 Ft Regular Price 1 918,00 Ft
 2. Available soon Gumitömítés csatos edényhez DELLA CASA, 3 db
  100%
  Gumitömítés csatos edényhez DELLA CASA, 3 db
  Special Price 477,00 Ft Regular Price 99 999,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Kiegészítők üvegekhez – a finom befőttek elengedhetetlen elemei

Tél közepe van, és egy tányér lédús gyümölcssalátára vágyunk. Elmegyünk a boltba, és sok egzotikus gyümölcs közül választunk friss epret. Egy finom délutáni tea reményében térünk haza, csak egy van, de a gyönyörű eperünkből hiányzik az íz. Éppen ezért szezonon kívül a drágább friss gyümölcs helyett érdemes a tápértékekben gazdag lekvárok, befőttek vagy házi készítésű gyümölcslevek mellett dönteni. Nekik köszönhetően ízletesebbé válnak az ételeink, és ellátjuk a szervezetet a szükséges vitaminokkal. Mielőtt azonban a challah házi rebarbara lekvárral kerül a tányérunkra, alaposan meg kell terveznünk a befőttek elkészítését. Hol kezdjem? Véleményünk szerint az edényekhez szükséges kiegészítőkés a szükséges termékek gyűjtéséből. Ezek mindenképpen a következők: tégelyek, üvegfedelek, tégelyzárak és címkék. A megfelelő befőttestartozékoknak köszönhetően a befőttek érdekes ízkompozíciójának kialakítására koncentrálhatunk majd, maga a pácolási folyamat pedig minden nehézség nélkül lezajlik. Az elején meg kell határoznunk, hogy milyen előkészületeket szeretnénk tenni. Ha ecetes uborkát vagy káposztát szeretnénk készíteni, érdemes nagyobb üvegeket választani. Befőttek, lekvárok vagy ecetes zöldségek esetében azonban a kisebb üvegek is tökéletesek lesznek. Függetlenül attól, hogy milyen tégelyeket használunk, jó állapotúnak kell lenniük, azaz nem repedhetnek, nem repedhetnek fel. A következő lépés, amit meg kell tennünk, az, hogy ellenőrizzük az üvegfedelek otthoni gyűjteményét. Ha korábban használt üvegfedelet szeretnénk használni, akkor ellenőrizzük, hogy szorosak-e. Ennek köszönhetően az üvegedényekre átvitt feldolgozott termékek nem romlanak meg. Új tégelysapkákválasztásnál érdemes olyanokat választani, amelyek nem csak funkcionálisak, de esztétikusak is. A tégelyfedelek, mint például a DELLA CASA modell, az otthoni kamra emlékeit idézik. A sokszínűkupakok üvegekhez megkönnyítik a kedvenc egreslekvár megtalálását a befőttekkel teli polcon. AHasonló stílusú üvegkupakok harmóniát hoznak spájzunkba, így a rusztikus dekoráció egyik elemeként kezelhetjük őket. A DELLA CASA tégely kupakának megfelelő pasztőrözés után homorúnak kell maradnia. Ennek köszönhetően biztosak vagyunk benne, hogy néhány hónap múlva is élvezhetjük a finom lekvárt.

DIY: tégelyfedél átalakítása, ajándékötlet egyenesen szívből

Ízletes szezonális gyümölccsel és különlegestégelyes kiegészítőkkel töltöttük meg spájzunkat olyan finomságokkal, amelyek egész évben a tányérjainkon lehetnek. A házi készítésű befőttek azonban egyedi ajándékként is használhatók, egyenesen szívből. Szerintem nincs közöttünk olyan ember, aki ne örülne ecetes gombának, körtének rozmaringos savanyúságban vagy málnás-csoki lekvárnak? Egy ilyen finom ajándékhoz különleges beállítás kell, azaz egy gyönyörűen díszített tégely. A legegyszerűbb megoldás, ha színesfedeleket használunk az üvegekhez, például DELLA CASA üvegfedeleket. Ha nincs ilyen tégelykupakunk, akkor virágot vagy folklórmintákat ábrázoló anyaggal díszíthetjük az üveg tetejét. Ezutánaz üvegek fedelétcsak masnival vagy rusztikus zsinórral kell megkötni. Egy másik nagyon fontos elem a feldolgozott termékek megfelelő aláírása. Erre a célra használhatunk színescímkéket a DELLA CASA üvegekhez. A gondosan kalligráfos címkével ellátott házi befőttek és az esztétikus tégelyfedeles remek ötlet egyedi ajándéknak. Remek ürügy egy családi összejövetelre is finom befőttekkel és egy csésze melengető teával.

Mielőtt hozzáfogunk az ízek összeállításához, nézzük meg az üvegek tömítését!

A legfinomabb befőttek sem maradnak sokáig frissek és ízletesek, ha nem töltjük át speciálisan elkészített edényekbe. Éppen ezért, mielőtt a fahéjjal fűszerezett ketchup kerülne az üvegbe, az edényeket és az edényeket és az üvegek tetejét sterilizálni kell. Hogyan kell csinálni? A legegyszerűbb módja, hogy a termékeket forró vízben leforrázzuk, majd egy ruhán hagyjuk megszáradni. Az üvegek lezárása előtt érdemes ellenőrizni az üvegek tömítéseinek állapotát is. A termékek megfelelő méretűek legyenek, repedésmentesek. Ennek köszönhetően befőttjeink sokáig frissek maradnak, ízüket pedig a hosszú téli estéken is élvezhetjük.

Nem csak az üvegfedelek, vagy az üvegekhez használható kiegészítők működnek minden konyhában

Valószínűleg legtöbbünknek ismerős olyan fotó, amelyen az egész konyha úgy néz ki, mint egy tetthely, holott a csempét és a padlót házi ketchup vagy málnalekvár borítja. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében érdemes beszerezni egy tölcsért a DELLA CASA befőttekhez való tégelyekhez és egy megfelelő merőkanálot. Ezeknek a termékeknek köszönhetően a befőttek pontos felosztása nem okoz gondot. A DELLA CASA tégelyes fogó is hasznos lehet. Ezzel az apró kiegészítéssel biztonságosan szállíthatjuk a forró üvegeket a választott helyre. Az üvegekhez való praktikus kiegészítőknek köszönhetően a legfontosabbra, azaz befőttjeink ízére tudunk majd koncentrálni.

To Top