A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Székek nappaliba, étkezőbe és bárszékek

Nincs ház székek nélkül. Ráadásul nem csak otthon, mert elképzelhetetlen olyan magán- vagy közterület, ahol hiányoznának ezek a nagyon népszerű és praktikus bútorok. Sőt,

gyakran a dizájnos étkezőszékek jelentik az elrendezés szívét, és az egyik legfontosabb hangsúlyt, amelyre a teljes térkompozíció épül. Mindig is így volt?
?

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Hol kezdődik modern szék története? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az egyes modellek kiválasztásakor, hogy a szék ne csak kényelmes legyen, hanem a világhoz való hozzáállásunkat is tükrözze? Amint látja, van néhány kérdés. Ebben a cikkben mindegyikre megpróbálunk választ adni. Mielőtt azonban elkezdenénk, ismerkedjen meg az egyik legnépszerűbb bútor - a szék - rövid történetével.

Üljünk kényelmesen – székek régen és most

A történet ie 2000-ben kezdődik. az ókori Görögországban. Itt, Knósszosz városában találhatóak Minos király legendás palotájának romjai. Az egyik szobában egy kőtrón maradt fenn, amelyet sok történész "Európa legrégebbi székének" nevez. Kezdetben a székeket csak az uralkodók és a papok tartották fenn. Szerepük csak a 16. században változott meg, amikor a közkedvelt bútordarab a gazdag városiak lakásaiban telepedett meg. Igaz, az ülések akkor még nem működtek, feladatuk az volt, hogy színesítsék a belső teret, és luxus jelleget adjanak. Az elegáns székek, vagyis az esztétikai és praktikus értékeket ötvöző, a színre is hangsúlyt fektető székek csak 200 évvel ezelőtt jelentek meg. Ekkor, a 19. században kezdtek megjelenni az ülések a köztereken: munkahelyeken, kórházakban, irodákban és magánházakban.

A bútorok iránti tömeges kereslet arra késztette a tervezőket, hogy elgondolkodjanak, hogyan lehet ötvözni az eredeti megjelenést, a használhatóságot és a hozzáférhetőséget. Az egyik ilyen megoldás volt a 14-es számú nappali szék, amelyet Thonet – egy német-osztrák asztalos, az ipari bútorgyártás úttörője – tervezett. A legtöbben nem veszik észre, hogy a belső tereinkben található étkezőszékek többnyire népszerű modellek reprodukciói, amelyeket a jó dizájn és kényelem érdekében készítettek. Jelenleg a székek rengeteg textúrával, formával és színnel gyönyörködnek. Az egyedi projekteket elegáns dizájn, merész anyagkombináció és egyértelmű építési megoldások jellemzik. A tervezők egy pillanatra sem feledkeznek meg a funkcionalitásról, aminek köszönhetően az étkezőszékek kontrasztos kombinációkat hoznak létre és biztosítják a mindennapi kényelmet.

Étkezőszékek – egyedi ülések a munkához és a pihenéshez

A legtöbbünk, amikor az étkezőről gondol, egy nagy, nyitott térre gondol egy hatalmas, fából készült asztal körül. amelyet különleges pillanatokat töltünk együtt a családdal és a barátokkal. Vasárnap késői reggeliket, romantikus vacsorákat eszünk, családi vacsorákat szervezünk és barátokkal találkozunk kedvenc borunk és egy helyi sajttábla mellett. Sajnos a helyszűke miatt nem mindenki engedheti meg magának az ilyen térszervezést. Ez azt jelenti, hogy teljesen fel kell adnunk az ebédlőt? Nem feltétlenül. A nappaliban vagy a konyhában elég egy kis helyet elkülöníteni és úgy elrendezni, hogy találkozási és közös étkezési helyként szolgáljon.

A legdivatosabb trendeket tekintve könnyen észrevehetjük, hogy egyre népszerűbbek a nyitott terek, amelyek a mobil építészeti elemeknek köszönhetően sokféle funkciót tölthetnek be. Ebédlőnek például egy modern konyhasziget használható, amely mentén magas bárszékeket helyezhetünk el. A hely további helyet biztosít a főzéshez. Az étel elkészítése után elég rendet tenni, majd meghívni a háztartás minden tagját közös lakomára. Érdemes megjegyezni, hogy a konyhába szánt forgószékek könnyen kezelhető anyagokból készüljenek. Ennek köszönhetően nem kell tartanunk a főzés során keletkező foltok miatt. Főzés után könnyedén eltávolíthatja őket a felületről. A műanyagból készült étkezőszék tökéletesen illeszkedik fa vagy fém elemekhez. Ez a kombináció nagyszerű lesz ipari loftokban és posztindusztriális lakásokban. A Bőr forgószékek még kissé merészebb színekben is érdekes kiindulópontot jelentenek a 70-es évek ihlette elrendezésekhez. Ezek lehetnek Wes Anderson filmjeinek kontrasztokkal teli világára utaló étkezők. . Nem hiányozhatnak belőlük erősen lakkozott fából készült elemek, kárpitozott székek és az "ún. tacskók, ahol kávézhat és bakelit zenét hallgathat. Másrészt a 70-es évek belső tereit olyan stílusok karaktere jellemzi, mint: boho cosmopolitan, jungalow és bohém chic. Az ilyen típusú elrendezés iránti szenvedély az áttört székek formájában nyilvánul meg, amelyek merész díszítését szokatlan árnyalatok, például zsálya, padlizsán vagy szilva hangsúlyozzák. Az eklektika meghonosításához érdemes különféle, összeférhetetlennek tűnő üléseket kombinálni. Skandináv székek, fa botszék és fonott bútorok. Ne feledkezzünk meg a velúrból vagy bőrből készült kárpitokról sem, amelyek egyértelműen a klasszikusokra és az ikonikus modellekre utalnak. Függetlenül attól, hogy az étkezőnk egy teljes méretű szoba, vagy egy kis hely a konyhában vagy a nappaliban, el tudjuk úgy rendezni, hogy illeszkedjen a többihez a lakásban, arra ösztönzi szeretteit, hogy változtassák meg szokásaikat és ünnepeljék a közös étkezéseket az asztalnál. Ne feledkezzünk meg a megfelelő beállításról sem, az étkező-nappali székek stílust varázsolnak minden helyiségbe!

A fekete székek nem unalmasak – válasszon nálunk bevált modelleket

Ebédlő tervezésekor érdemes a rendelkezésünkre álló hely pontos méretével kezdeni. Attól függ, hogy milyen típusú étkezőszéket és egyéb bútorokat választunk. Teljes méretű enteriőrben gondolhatunk hosszú kihajtható asztalra, amely köré bársonyszékeket rendezhetünk. Kialakításuk tökéletesen illeszkedik a csillogás, a Hampton és az elegáns enteriőr trendjébe. Ha sötét, intenzív színekben, például sötétkékben, palackzöldben, feketében vagy bordóban választjuk a kárpitanyagot, a sötét skandináv stílusra utaló elrendezést építhetünk. Ha nincs ennyi helyed, akkor egy kis asztal és a nagyon minimalista fa "botrovar" székek remek megoldást jelenthetnek. Üléseik és háttámláik olyan karcsúak, hogy nem foglalnak sok helyet. Ne feledje azonban, hogy még egy kis étkezőben is érdemes helyet hagyni a fal és a bútorok között, valamint szabad átjárást.

Mi van, ha olyan kevés helyünk van, hogy nem tudunk további helyet foglalni? Akkor érdemes az íróasztalon gondolkodni, amit esténként asztalként használhatunk az étkezőben. Tökéletesen kiegészítik az összecsukható faszékeket is, amelyek tárolórekeszben vagy erkélyen tárolhatók. Köztük vannak a legjobb minőségű anyagokból készült egyszerű modellek, amelyek nem terhelik a teret. Fekete székeket kínálunk. botrudak vagy áttört székek, amelyek időtállóak és stílusos dekorációs elemek. A jó dizájn kedvelőinek biztosan tetszeni fog az ötlet, hogy több nappali modellt kombináljanak különböző anyagokból. A rattan egy futurisztikus műanyag forgószékkel kombinálva tökéletes kiegészítője egy művészi, eklektikus lakásnak. De mit tegyünk, ha elegáns, esztétikusan összefüggő belső térre törekszünk? Egy ilyen helyiségben egyszerű formájú bútorokra kell gondolnunk. Ha fekete szék mellett döntünk, az csak a készletben van. Az ünnepélyes vacsorák alkalmával ráadásul stílusos vászonból készült huzatokkal is letakarhatjuk őket. Ennek köszönhetően a szoba ünnepi jelleget nyer.

Az utolsó javaslat egy angol stílusú étkező, melynek egyik legnépszerűbb változata a Grand Millennial Style. Fő feltételezése az idilli, ami egyenesen a nagymama nappalijának kanapéjához vezet. A belső teret gazdag virágmintákkal, stílusos nappali székekkel, fonott kiegészítőkkel, valamint figurák és családi örökségek sokaságával díszítik. Figyelmeztetjük, hogy az ilyen változatos elrendezések inkább a nagyobb, tágas belső terekhez készültek, amelyeket nem nyom el a kiegészítők sokasága. A klasszikus fekete székek hajlított részletekkel jól mutatnak egy ilyen helyiségben. Ha törődünk a dekor maximalizmusával, érdemes megfontolni a kárpitozott steppelt székeket, amelyek szövetét egyszínű anyag vagy a többi elrendezéshez illő virágminta borítja. Ha ekkora mennyiségű dísz biztosan túl sok számodra, akkor érdemes a provence-i stílus mellett dönteni. A belső tér nem veszíti el az idilli lakóhely hangulatos varázsát, de finomabbá válik. A fehérre meszelt bútorok, köztük a faszékek és a pasztell textíliák tavaszi pompát és könnyedséget varázsolnak belülre. Függetlenül attól, hogy melyik stílust részesíti előnyben, és milyen étkezőről álmodozik, a Restilo online áruházban olyan étkezőszékeket talál, amelyek segítségével száz százalékig az igényeinek megfelelő enteriőrt alakíthat ki. Itt kárpitozott karfás székeket, valamint elegáns és praktikus nappaliszékeket egyaránt talál. És ha már a kényelemről beszélünk, akkor a legvégén...

Étkezőszékek – ergonomikus és meglepő, érdekes kialakítással

A kortárs belsőépítészeti trendek közé tartozik az otthoni iroda elrendezése? Természetesen igen. Az irodába beépített bútorok, székek és kiegészítők közül a legkívánatosabb fából készült tárgyak, a funkcionális és modern irodai szék ma már népszerűek. Egészen a közelmúltig a neonszínekhez kapcsolták őket, ahol a dizájn meglehetősen másodlagos szerepet játszott, átadva a teret a funkcionalitás.Most a helyzet teljesen más Az ülések között találunk olyan modelleket, amelyek kifogástalanul néznek ki otthoni irodában és székként az étkezőben vagy a nappaliban.Az eredeti dizájn és a kiváló minőségű anyagok teszik az ergonomikus székeket a a nappali és az iroda teljes kényelmet biztosít a munkavégzés során, ráadásul elrendezésünk egyik legfontosabb elemét képezik, felkeltik vendégeink figyelmét A weboldalunkon elérhető ergonomikus székek közül Hey Restiloban egyaránt találhatsz az ipari loftokhoz tökéletesen passzoló minimalista modelleket, és részletgazdagabb termékeket is. Ez utóbbiak tökéletes ellenpontjai a minimalista nappaliknak. Végezetül szeretnénk hangsúlyozni, hogy a praktikus dekorelemek kiválasztásánál ne adjunk fel a stílust és a személyességet hangsúlyozó esztétikai kérdésekről. A Restilo online áruházban elérhető minden étkezőszék stílusos és kényelmes belső kialakítást tesz lehetővé. Olyat, ahol otthon érezheti magát! Sőt, a széles színválaszték azt jelenti, hogy üzletünkben megtalálja a szék színét és anyagát, amiről mindig is álmodott!

To Top