A terméket a kosárba tetted
Fondükészletek
Fondue készlet – minden parti királya
Mielőtt elmondanánk, hogyan működik a fondue készlet, először néhány szót arról, hogy mi is a fondü valójában. Kiderült, hogy sokunk számára ez egy nagyon egzotikus étel. Kicsit az olasz konyhára asszociálunk, kicsit a francia konyhára, nem igazán tudjuk, mi az. Eredetileg azonban a fondü a svájci konyhából származik, és nem más, mint egy sajt és fehér, száraz bor alapú étel. A Restilo webáruház olyan fondü készleteket kínál, amelyek segítségével hagyományos sajtfondüeket, valamint húsfondü- és csokoládéfondü-t varázsolhat. Miből áll a fondüszett? attól függően, hogy modell, magas, mély tányérból, állványból vagy állványból, gázégőből vagyfondue melegítőből és speciális hosszú fém nyársakból. Mire érdemes odafigyelni afondue készlet vásárlásakor?Először is a hőforrásra. Az egyesfondue készletek vizuálisan nagyon hasonlóak, főként az anyagban és a tápegységben különböznek egymástól. Ha a kényelem és a könnyű kezelhetőség fontos számunkra, akkor érdemes egy elektromosfondüszettre fogadni. Elektromos áramra csatlakoztatva megfelelő mennyiségű hőt termel, amely lehetővé teszi, hogy összetevőink sima masszává oldódjanak, majd fenntartsák a hőmérsékletüket. A hagyományokat kedvelőknek ajánljuk afondu készletekete égővel vagy afondue melegítőket
Sajtos fondü készletek – hogyan készítsünk percek alatt egy ízletes falatot?
A sajtfondü elkészítése nagyon egyszerű, feltéve, hogy kéznél van egysajtfondükészlet. Ha finom falatot szeretne varázsolni, először reszelje le a sajtot. Az ízkeverék gazdagabbá tétele érdekében érdemes egy sajtfajta helyett legalább kétféle sajtra koncentrálni. Ezután tedd a reszelt sajtot a sajtos fondü készletben található fazékba. Öntsd fel az egészet egy pohár száraz fehérborral. Néhány csepp citromlevet is csepegtetünk. Amikor szinte az összes hozzávaló megvan a fazékban, elindítjuk a sajtos fondü készletet. Attól függően, hogy milyen típusú sajtos fondü készletünk van, dugja be a dugót a tápegységbe. és nyomd meg a be/ki gombot, gyújtsd be a gázégőt vagy kapcsold be afondue melegítőt. Fontos, hogy a hozzávalókat alacsony lángon melegítve folyamatosan keverd, hogy a kapott massza sima legyen és nem tartalmaz csomókat. Amit érdemes megjegyezni, ha asajtos fondü készletben elkészített keverékünket szeretnénk sűríteni, tehetünk bele egy kis burgonyalisztet. Ha mégis szeretnénk még jobban kihangsúlyozni az étel ízét, ízesíthetjük borssal és szerecsendióval. Ha kész a fondü, nem kell mást tennünk, mint asajtos fondü készletben található villákért nyúlni, majd kenyérdarabkákat tenni rájuk (ez lehet kis négyzetekre vágott párizsi tekercs is, egy ropogós bagettet, pirított pirítós kenyeret) vagy zöldségeket, és mártsuk sima, sajtos masszába. És... kész!
Húslakoma: húsfondükészletek
Fondue készletek nagyon sokoldalú termékek. Valójában nem csak sajtfondűt készíthet, hanem hús- és csokoládéfondüt is. Útmutatónk ezen részében a húsfondüre fogunk összpontosítani. Hogyan készítsd el őket? Amelyből? A húsfondü elkészítéséhez szüksége lesz: fondükészletre, olajra és előzőleg pácolt húsra. Ez lehet például csirkemell filé vagy marhahús. Miután az összes hozzávalót összegyűjtötte, öntse az olajat afondükészletben található edénybe, majd indítsa el a készüléket. Pontosan a fenti részben leírtak szerint. Amikor az olaj felforrósodott, a fondü készletben található hosszú villákra tesszük a húsdarabjainkat, majd belemártjuk az edénybe. Akkor vesszük ki, amikor aranybarnás, ropogós megjelenést kapnak. Amit azonban nem szabad elfelejteni, a sajtfondü elkészítésekor közvetlenül az ételből fogyaszthatjuk. Húsfondü esetén viszont érdemes a megsült húsdarabokat egy tányérra tenni, és hagyni pár percig kihűlni. Ellenkező esetben evés közben csak megégethetjük magunkat, amit inkább kerülnénk.
Csokoládé fondü készletek – mennyország a szájban
A csokoládé fondü készletek töretlen népszerűségnek örvendenek céges bulikon vagy esküvőkön. Acsokoládé fondü készlet azonban otthon is használható. A Csokoládé fondü készlet gyerekjáték. Mielőtt azonban rátérnénk az étel elkészítésének megvitatására, először néhány szót az összetevőkről. Egy finom csokoládéfondü varázsolásához természetesen csokoládé kell. mit? Minden egyéni preferencia kérdése, de véleményünk szerint két tábla étcsokoládé, étcsokoládé (feltételesen magas kakaótartalmú) és egy tábla tejcsokoládé tökéletes lesz erre a célra. Szükségünk lesz egy kis karton kemény tejszínre is. Amikor minden hozzávaló a konyhaasztalunkra került, megolvasztjuk a csokoládékat, és vízfürdőben felengedjük. Ezután acsokoládé fondü készletünkért nyúlunk, és a sűrű csokoládémasszát beleöntjük afondue készletben található edénybe. Ezután elindítjuk acsokoládé fondü készletünket is, és elkezdjük melegíteni az edény tartalmát, közben felöntjük a tejszínnel és az egészet átkeverjük. Néhány pillanat múlva az étel fogyasztható. Így nyúlunk az előzőleg elkészített friss gyümölcsökhöz, szúrjuk a csokoládéfondü készletben található villákra, és mártsuk aromás, olvasztott csokoládéba. Jó étvágyat!
Intelligens kiegészítők, azaz fondü melegítők
Ahhoz, hogy az általunk elkészített fondü megőrizze a hőmérsékletét és ne váljon sűrű, tömör masszává, érdemes beruházni egyfondue melegítőbe. > Ezzel a kicsi, okos eszközzel a fondünk bármelyik buli sztárja lesz! Arra biztatjuk, hogy ismerkedjen meg a Restilo webáruházban elérhető fondü melegítők széles kínálatával. A készülékek sokféle formában, színben és méretben kaphatók, amelyeknek köszönhetően könnyedén illesztheti belső teréhez tervezés.