A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Függönyök

Kényes anyag, a szélben lobogó, nyitott vagy enyhén résnyire nyitott ablakon keresztül behatol a házba – a nappali függönyei nemcsak szelíd, kislányos hangulatot hoznak

létre, de mindenekelőtt a belső teret is befejezik. Végső, elegáns megjelenést adnak a rendezésnek.

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

A kész függönyök különféle formájúak és mintázatúak lehetnek, amelyeknek köszönhetően mindenki találhat magának valamit. A belső kiegészítők összeállításának utolsó szakaszában jár? Tekintse meg mini útmutatónkat. Bevezetjük Önt a klasszikus fehér függönyök rendkívül finom világába, valamint a kicsit extravagánsabbakba is, tele változatos formákkal és színekkel.

Az esztétika funkcionalitással kombinálva – a függöny készen áll a szobába

A modern függönyök a nappaliba hangulatos és szemet gyönyörködtető kifejezést kölcsönöznek a belső térnek. Ezek azonban nem csak dekorációs elemek. Számos gyakorlati funkciót töltenek be. Jól megválasztva védik a helyiséget a túl sok napfénytől, így megakadályozzák a helyiség túlzott felmelegedését. A nappali és a szoba függönyeinek kiválasztásánál, amelyek tökéletesen kiegészítik az otthoni teret, érdemes válaszolni néhány kérdésre. A piacon széles a választék a függönyökből, aminek köszönhetően könnyedén tudunk terméket választani bármilyen típusú elrendezéshez. Hogyan találhatunk tehát olyan divatos függönyöket, amelyek varázslatot kölcsönöznek, ugyanakkor nem borítják el a belső teret?

Először is gondoljuk át, hogy csak egy finom ablakdísz legyen, vagy kész függönyöket szeretnénk a nappaliba, amelyek védenek a napfénytől, és lehetővé teszik az intimitást a belső térben. Miután megválaszoltuk ezt a kulcskérdést, tudni fogjuk, milyen anyagot és méretet válasszunk. Ne feledje, hogy az anyag, amelyből a termék készült, szintén befolyásolja, hogyan illeszkedik az ablakhoz. Attól függően, hogy a nappali a provence-i stílus kvintesszenciája, vagy közelebb áll a minimalista modernséghez, válasszunk egy finom fátylat vagy egy eredeti, napfényben csillogó taftot. A Jacquard függöny a nappaliba kiegészíti a klasszikusan elrendezett belső tereket. Ezt a szövetet nagy fényáteresztés jellemzi, aminek köszönhetően egy kis természetes fényt visz be egy kis, elsötétített helyiségbe. A jacquard rendkívül praktikus is. Felakasztás előtt nem kell vasalni. Az alacsony hőmérsékleten történő mosást is bírja.

A jacquardhoz hasonlóan kecses és dekoratív, az anyag, amelyből gyönyörű függönyök készülnek, a tüll. A kész tüll függönyök pamutból vagy selyemből készülnek. Ez a fajta függöny az egyik legdekoratívabb a többi ablak textil között. A kész tüllfüggönyök festhetők vagy hímzhetők is. Finom színt kölcsönöznek a belső térnek. Ráadásul rendkívül könnyen összeállíthatók. Tüllfüggöny vásárlásakor azonban emlékeznünk kell arra, hogy gondos vasalást igényelnek.

Hogyan kell ápolni a nappali függönyöket, hogy azok sokáig gyönyörködjenek a tekintetben?

A tökéletesen illeszkedő függöny hangulatosabbá és elegánsabbá teszi a belső teret. Ne feledje azonban, hogy az anyagok, amelyekből készültek, kényesek és megfelelő gondozást igényelnek. Mint már említettük, a jacquard, szatén és napellenző termékek a legkönnyebben tisztíthatók. Ezeket az anyagokat nyugodtan be lehet tenni a mosógépbe. Ugyanakkor fontos, hogy kényes anyagok mosására kialakított programokkal mossuk, általában 40 Celsius-foknál nem magasabb hőmérsékleten. A piacon azonban számos kész függöny található, amelyeket kézzel kell mosni. A szálakból, például pamutból vagy tüllből készült termékeket legjobb meleg vízben, kevés szappannal megtisztítani. Tisztítás után érdemes langyos vízben, keményítő hozzáadásával leöblíteni. Friss fényt ad az anyagnak. Érdekes módon a keményítő antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. A keményített függöny ellenáll a szennyeződéseknek és a pornak. A fehér hangfüggönyök kivételes törődést és odafigyelést igényelnek a tisztításhoz. Javasoljuk, hogy kézmosás előtt áztassa be a függönyöket langyos, poros vízbe körülbelül egy órára. Ezután mossa le hideg vízben öblítő és egy marék konyhasó hozzáadásával, amely fehéríti az anyagot. Az öblítőhöz adott ecet viszont merevíti a függönyöket, és láthatóan minimalizálja a gyűrődéseket.

A függönymosással kapcsolatos értékes tanácsok azonban nem minden. Egyszerű módszereink vannak az Ön számára, amelyek megkönnyítik az apró foltok kezelését anélkül, hogy az anyagot a mosógépbe kellene dobniuk. Ha pollenfolt jelenik meg a függönyön, csak alkohollal átitatott vattakoronggal kell letörölni. A visszamaradt szennyeződéseket vízzel és mosóporral átitatott zsebkendővel tudjuk kezelni. A mosogatószer is hasznos lesz, mivel könnyen eltávolítja a zsíros nyomokat.

Az Ön elvárásaira szabott függöny – hogyan válasszuk ki a megfelelő hosszúságot?

Az anyag kiválasztva. Itt az ideje a második rendkívül fontos lépésnek a tökéletes ablakdekoráció felé vezető úton. A nappali függönyének hossza az anyag mellett az egyik fő szempont, amit érdemes betartanunk vásárláskor. Egyéni preferenciánktól függően a szövet csak az ablakot takarhatja vagy érheti el a talajt. A legnépszerűbb modellek a hosszúak, amelyek elérik a padlót. Az ilyen típusú hosszú függönyök eleganciát kölcsönöz a belső térnek. Elsősorban dekoratívak, de rendkívül funkcionálisak is. Mindent elrejtenek, amit el akarunk rejteni. Csakúgy, mint például egy régi radiátor, amely nem néz ki túl vonzónak. A kész függönyök kínálatában jóval rövidebb anyagokat is találhatunk.

Ha azt szeretnénk, hogy a függöny a magánélet látszatát keltse, de ne fedje le teljesen az ablakot, akkor összpontosítsunk a rövid modellekre. Díszítő elem lesz, amely nem lesz feltűnő, és nem takarja el a kilátást az ablakon kívül.

Függöny a nappaliba sima vagy mintás? – egy kis friss levegőt otthon

Már megtanulta, hogyan lehet a függönyöket több évnyi használat után is újszerűvé varázsolni. Azt is megtanulta, hogy az Ön belső terében melyik anyagból és hosszúságú termékek illenek a legjobban. Itt az ideje tehát a tökéletes ablakdísz kiválasztásának legérdekesebb lépésének – a szín és a minta kiválasztásának!

A restilo webáruházban elérhető termékkínálatunkban észreveheti, hogy bár az időtlen fehér továbbra is uralkodik a szalonokban, a mintás függönyök bézs, szürke és még ezüst árnyalatokban is uralkodnak. Amiért értékeljük őket, az elsősorban dekoratív értékük. Az anyagválasztástól és az anyag színétől függően friss levegőt vihetünk a belső térbe, vagy kompozícióval zárhatjuk le az egész elrendezést. Ha még mindig nehéz a döntés, hogy hűek maradjunk a klasszikusokhoz, és egy sima modell mellett döntsünk, vagy egy kis fantáziával közelítsük meg az ablakdísz témát, és gondolkodjunk az intenzív színről és az eredeti mintáról, akkor igyekszünk megkönnyíteni.

A minta nélküli szövet biztonságos választás. Bármilyen típusú belső térhez illeszkedik. Ha azt szeretnénk, hogy erős akcentussá váljon, a sima függönyöknél fókuszáljunk egy intenzív színre. Minél sötétebb és pigmentáltabb az anyag, annál titokzatosabb hangulatot teremtünk otthon. Másrészt az élénk színek életerőt adnak a helyiségnek, ugyanakkor sokkal lazábbnak tűnik az elrendezés.

A klasszikusok kedvelőinek a fehér, elefántcsont és bézs árnyalatú sima függöny, például a STELLA függöny a tökéletes választás. A barikád másik oldalán mintás modellek állnak. Itt nemcsak festett mintákról van szó, hanem különféle geometrikus, hímzett, vagy virágos rétre emlékeztető figurákról is. A modern belső terekben a redőnyök vagy a függönyök érdekes alternatívája lehet a finom hálóból készült, nyolcszög alakú függöny. A méhsejt alakú figurák sok hozzánk érkező vendéget érdekelni fognak. A divatos mintás függönyök tökéletesek lesznek a pop-art és a mindenütt jelenlévő eklektika szerelmeseinek. Ha azonban még nincs meg a mesteri cím a kontrasztos motívumok kombinálásában, és mintás függönyről álmodozunk, akasszuk ki egy visszafogott, monokromatikus helyiségbe. A kis belső terekben koncentráljunk a finomabb nyomatokra és a világos anyagokra, amelyek optikailag nem borítják túl az elrendezést. Emlékezzünk arra is, hogy a színes és mintás függönyök felakasztása mellett választhatunk az anyagon megjelenő motívumú kiegészítőket is. Így érdekes és koherens kompozíciót készítünk.

A klasszikus soha nem megy ki a divatból – időtlen fehér függönyök a nappaliba

A nappali mintás függönyei mégsem valók? Szerencsére a klasszikus stílusok soha nem mennek ki a divatból. A visszafogott, nyugodt belső terek kedvelőinek a fehér függönyöket ajánljuk. A hosszú, légies szövetek tökéletesen illeszkednek a nappaliba. Hangulatos, hétköznapi légkört teremtenek anélkül, hogy túlterhelnék az elrendezést. A sima falak különösen ideális hátteret biztosítanak a finom fehér, bézs és szürke színben megőrzött falaknak és kiegészítőknek.

Szereted tiszta fehérrel venni magad körül? Kombinálja a fehér függönyöket azonos színű textíliákkal. Adjon hozzá világos fából készült bútorokat és sok élő növényt cserépben, és rendkívül divatos rusztikus megjelenést varázsol otthonába. A nappali gyönyörű függönyeinek azonban nem kell azonnal az öko-stílushoz kapcsolódniuk, utalva a természetre. A sima szövetek ebben a színben az egyszerűség és az elegánsság kvintesszenciája. A voile vagy pamut tüllből készült fehér függönyök kellemes frissességet hoznak a helyiségbe.

Reméljük, hogy mini útmutatónknak köszönhetően már tudja, milyen függönyöket keres. Függetlenül attól, hogy mintás kész függönyöket választasz, vagy a hagyományos, mégis rendkívül ízléses fehér függönyökben bízol, biztos lehetsz benne, hogy enteriőröd új értelmet kap. Az ablaktextilek a melegség és a finom elegancia szinonimája. Egy leheletnyi frissességet és meghitt hangulatot hoz otthonába.

To Top