A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Íróasztalok és konzolasztalok

A konzolasztal univerzális bútor, amely a legtöbb helyiségbe illeszkedik. Funkcionális felépítésük és dekoratív jellegük a nappaliban, a hálószobában, az előszobában,

valamint az öltözőben is beválik. A konzolasztalok varázsa egyszerű formájukban és a felső felső részében rejlik, amely lehetővé teszi a mindennapi tárgyak félretételét és egyedi dekorációs kompozíciók készítését.   Jó olvasást! Kellemes olvasást kívánunk.

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

A sokféle modell közül továbbra is a fa íróasztalok és az MDF-ből készült modellek a legnépszerűbbek. Mindkét anyag lehetővé teszi bármilyen forma kialakítását, amely kisebb és nagyobb lakásokhoz is igazítható. A kérdés az, hogy mire kell figyelni, amikor egy adott helyiség bútorát választjuk? Mely modellek kiválasztását javasolják a vezető belsőépítészeti trendek? Miért mindig a fehér konzol a megfelelő választás? Melyik számítógépasztalt válassza? Az ipari asztalok mellett dönt? Ezekre és más kérdésekre válaszolunk az alábbi cikkben. Mindezt azért, hogy a helyiség preferált stílusától és méretétől függetlenül olyan termékeket találhasson, amelyek kiemelik a belső tér tulajdonságait.

Irodai asztalok és konzolok

Az otthoni iroda elrendezése rendkívül fontos feladat. A megfelelő íróasztal megválasztása nagymértékben meghatározza, hogy kellően tágas, funkcionális és koncentrációt biztosító lesz-e a tér, ahol dolgozni fogunk. A legnépszerűbb otthoni irodarendezési trendek közül a legelterjedtebbek a skandináv íróasztalok és az ipari irodai asztalok. Nem csoda, hiszen az esztétikai felfogásbeli különbségek ellenére mindkét stílusra jellemző a minimalista forma. Az egyszerű forma kis helyet foglal, ezért tökéletes lesz nagy loftokhoz és kis garzonlakásokhoz is, ahol az egyetlen megoldás a mobil iroda. A funkcionális modellek tele kreatív megoldásokkal és ötletes szabadalmakkal azt jelentik, hogy az íróasztal munkaidő után otthoni szépségzónaként, mikro-étkezőként vagy bármilyen kreatív tevékenységi helyként használható. A konzolasztal nagyon egyszerű, minimalista kialakítása tele van funkcionális részletekkel: zárható polcokkal, kényelmes, optimálisan széles rekeszekkel, amelyekben számos apróság elfér. A rendkívül esztétikus ornamentika szerepét töltik be, amely a trendek változásától függetlenül is divatos marad, és munka közben sem vonja el a figyelmet.

A skandináv íróasztal modell esetében a tervezés a természetes színekre, a szemnek tetsző dizájnra és a harmonikus textúrára épül. Kissé más a helyzet az irodai konzolok esetében. Jellemzőjük a nagyon egyszerű szerkezet is, de ilyenkor a súlypont az optimálisan széles, kényelmes felső és a fém elemek kontrasztjába tolódik, amelyek nemcsak a bútor masszívságát garantálják, hanem egy nagyon magas teret is teremtenek. kreatív tevékenységekhez. Egyedi karakterüket minden bizonnyal értékelni fogja minden művész és szabadúszó, aki a nyers részletekre és a funkcionalitásra összpontosít. A Restilo-nál kapható bútorok lehetővé teszik kreatív tér kialakítását. Ennek köszönhetően teljes mértékben ki tudjuk használni a nappali fényt, a területet vagy az ablakon kívüli kilátást. Így a szekrény maximálisan felhasználóbaráttá válik.

Konzolasztalok – funkcionalitás és dizájn

Az első íróasztalok a 17. századból származnak. XIV. Lajos kérésére jelentek meg, aki nem kerülte el a nagyszámú részletet és a gazdag ornamentikát. Az egyszerű felsőt szándékosan hajlított lábakra helyezték, amelyeken stílusos aranyozást lehetett látni. A Bureau plat szó szerinti fordításban íróasztalt jelentett, ezért senki sem lepődhet meg az aktuális levelezés tárolására szolgáló asztallap alatti kis fiókokon. Az akkori modellek természetesen olyan nemes anyagokból készültek, mint az ébenfa, mahagóni és rózsafa. Az évek során az íróasztal a dekoráció egyre elérhetőbb elemévé vált, és mind a városlakók irodáiban, mind a művészek műtermeiben kezdett megjelenni. Az igazi forradalom azonban csak a 20. században jelent meg, amikor a német iparművészeti iskola, a Bauhaus tömegközönség számára kezdett bútorterveket készíteni. A termékeket a maximális funkcionalitás jellemezte. A minimalista modelleket mindenkinek szentelték, ezért a nehéz, nehezen hozzáférhető és mindenekelőtt drága anyagokat tartós, de sokkal könnyebben ápolható és olcsóbb helyettesítőkkel helyettesítették.

A Bauhaus által megalkotott bútorok tökéletes arányai továbbra is páratlan inspirációt jelentenek az irodabútorok, köztük a konzolok készítéséhez. A Restilonál kapható modellek között megtalálja mind a skandináv esztétika rajongóinak szánt termékeket, mind az ipari loftok szigorúsága és az elegáns, modern, elegáns irodák által ihletett modelleket. A kínálatunkban szereplő íróasztalok mindegyike a "kevesebb több több" állításnak megfelelően lett kialakítva. Ez a gyakorlatban a felesleges díszítésről való lemondást jelenti a funkcionális szerkezeti elemek javára. A visszafogott, harmonikus színek elősegítik a jó közérzetet, és nem vonják el a figyelmet. Az általunk bemutatott íróasztalok többségén a zöld növények számára is külön kijelölt hely található, melynek jelenléte megnyugtat és cselekvésre serkent, ennek köszönhetően az otthoni iroda a kreativitás igazi katalizátorává válik!

Provence-i stílusú konzolok – a múlt és a jelen ötvözése

A modern konzolok messze nem az első 17. századi tervek. A bútorok kialakítása leegyszerűsödött. Ez azért fontos, mert a lakás minimalista kialakítását megzavarhatja a túlzottan bonyolult díszítés. A kivétel a Provence stílusú konzol. A francia déli idilli természetre utaló enteriőrökben mindenképp érdemes fehérre meszelt, szándékosan öregített bútorokat vagy hajlított lábú ládákat használni. A provence-i lakberendezési tárgyakban tudatosan hangsúlyozzák az öregedés jeleit, amelyek egyrészt az idő múlását jelzik, másrészt nemes hangot adnak az egésznek, és egyfajta bevezetésként szolgálnak egy családtörténethez ház, ahol az emberek generációk óta élnek. A tökéletes megoldás az, ha egy új Provence-stílusú konzolt kombinálsz a bolhapiacon vagy a nagyszülei padlásán található elemekkel.

Bútorok esetében érdemes olyan dekorelemeket alkalmazni, amelyeken finom textúra-egyenetlenségek, csomók vagy akár kisebb használatból adódó sérülések találhatók. Lehetnek az idő cselekvésének vagy a szándékos ácsmunkának az eredménye. Fontos hangsúlyozni a fa egyedi jellegét, amelyből a konzol készült, és utalni kell az ablakon kívüli tájra. Ha olyan enteriőrre törekszünk, amely idilli hangulatba és kapkodó életstílusba vezeti be a háztartás tagjait, akkor érdemes a textúrájú egyedi játék mellett a modern dizájnelemek ötvözése mellett dönteni a vintage bútorokkal vagy a szándékosan réginek stilizált kiegészítőkkel. De mi van akkor, ha a rusztikus utalások helyett közelebb állunk a Louis-stílusú francia enteriőrhöz? Ebben az esetben a válasz a régiségek és a bonyolultan díszített íróasztalok. A vonal fontos. A pompát könnyű elérni, ha kifinomult dekorációkat választunk, amelyek virág-, növény- és tengeri motívumok formájában jelennek meg. Az elemek sokasága igazán királyi megjelenést kölcsönöz a bútornak. A "louis" alapvető mutatója az S alakú lábak. Ha attól tartunk, hogy a Ludwik belső elrendezés túlzásba esik, érdemes a barokk bútorok modern színekkel kombinálását választani, vagy a modern textil mellett egy kis tágasságot bevinni. A sötét nordic stílus elemeivel megtörhetjük a francia sikket. Egy nehéz irodai íróasztal különösen jól mutat egy bordó vagy sötétkék fal hátterében, és egészen más karaktert ölt, ha maximalista, nagy virágmintás tapétával vagy egyedi díszítéssel kombináljuk. A magasztos elegancia a "louis" és a pasztell színek kombinálásával is elérhető. Az édesség megtöréséhez csak nyúljon a megfelelő adalékanyagokért. Elég a kontrasztos matt fekete textíliák vagy márványból, gránitból, sőt acélból vagy üvegből készült elemek is. Egy ilyen kombináció gazdagítja az elrendezést, és egyértelmű karaktert ad neki. Ennek köszönhetően az igen kifinomult stílus ellenére kerüljük a giccset, és egy hangulatos elemmel gazdagítjuk a teret.

Századközép modern, ipari, vintage konzolasztalok

Nem ok nélkül említettük a szöveg korábbi részében a "Rendelés" bútorok újdonságát. Az olyan projektekre való hivatkozások, mint például Izabela Sternińska fiókos konzolja, vagy egy egyedi szekrény a lemezeknek és a lemezjátszóval, már több évszakban visszatértek, és inspirálják az egyedi enteriőrök létrehozását a századközép modern vagy vintage stílusában. A PRL klasszikusok megjelenésére utaló bútorok számos webáruház kínálatában is megtalálhatók. Az elmúlt korok iránti nosztalgia a Restilo webáruházban elérhető egyedi dizájnokon is meglátszik. Főleg a VINTAGE sorozatban. Megalkotásához az 1950-es és 1960-as évek eleganciája ihlette. A századközepi modern irányzat gyökerei a Bauhaushoz nyúlnak vissza – egy Németországban működő művészeti iskolához, amely a súlypontot a bútorok dekorativitásáról a funkcionalitásra helyezte át. A javasolt projekteket az akkori modern építési megoldások, a nagyon minimalista dizájn és számos gyakorlati szempont különböztette meg. Az elv egyszerű volt – mindenkinek meg kell tudnia vásárolni szép és divatos tárgyakat, amelyek évekig kiszolgálják. Például egy irodai konzolnak elsősorban funkcionálisnak kell lennie, megjelenése másodlagos. Ez persze nem jelenti az esztétikai kérdésekről való teljes lemondást. A század közepén modern stílusú konzolokat egyszerű forma, díszítés hiánya jellemzi. Ők a "louis" teljes ellentéte. Ez nem jelenti azt, hogy a bútor érdektelen. Ellenkezőleg! A színekkel való játék és az átgondolt anyagok kiválasztása egyedi varázst ad az egésznek. Ezenkívül az erősen geometrikus forma az ilyen stílusú konzolt a jó dizájn szerelmeseinek vonzóvá varázsolja. A könnyű, arányos kialakítás remek megoldás kis lakások számára. Leegyszerűsített sziluettjük még egy kis belső teret is tágassá és funkcionálissá varázsol. Annál is inkább, hogy a konzol egyszerre több bútorként is működhet. Ez különösen fontos, ha nincs nagy területünk. A századközepi modern stílusú anyagoknál a természetes alapanyagok érvényesülnek: kő, bőr, fémek, üveg. A rétegelt lemez is népszerű. Nagy előnye az alacsony ár, a tartósság és a textúra, amely lehetővé teszi futurisztikus formák kialakítását. Az ilyen stílusú belső terek bizonyos mértékig összhangban állnak az ipari loftok karakterével, ahol a funkcionalitás, a kiegészítők minimalizmusa és az egyedi loft tér maximális kisugárzása is a legfontosabb.

A konzolasztalok gyakran sötét fából készülnek. Belül fémből vagy üvegből készült elemek találhatók. Az egész nem veszíti el funkcionalitását és nyersségét. A háború előtti amerikai gyárak ihlette belső terekben a szürke, barna és fekete árnyalatok dominálnak. A monokróm színek tökéletes hátteret biztosítanak a dekoratív elemekhez, amelyek elkerülik a tipikus belsőépítészeti sémákat. A művészi stúdió hangulatába illeszkedő bútorok nagy választéka található az INDUSTRIAL sorozatban. De mi van akkor, ha nem egy adott stílusra szeretnénk korlátozni magunkat, hanem egy kreatív tevékenységre ösztönző teret álmodunk meg? Ebben az esetben választhatunk egy eklektikus enteriőrt, amely ötvözi a vintage elemeket a modern referenciákkal. A bolhapiacról származó szobakonzol ezután modern, könnyed dizájnnal kombinálható, és akár tetszőleges számú elemmel is kombinálható a különböző belsőépítészeti stílusokból. Az utolsó megoldásnál fontos a belsőépítészet egyik vezető módszerére összpontosítani. Így egyedülálló hatást érünk el anélkül, hogy elveszítené a tér harmóniáját.

Kortárs konzolasztalok – egyedi dizájn és funkcionalitás

A modern belsőépítészeti trendek nagy szabadságot kínálnak a szobaládák kiválasztásában. Változatos bútortípusok, a nehéz, masszív fából készült "louis"-tól az egyszerű formavilágú könnyű dekorelemekig vagy az egyedi karakterű vintage modellekig, a "zero waste" filozófia szellemiségével összhangban. Rajtuk kívül van még egy olyan bútortípus, amelyet eddig nem említettünk, és ezek az egyik legnépszerűbb választás. Skandináv stílusú fehér konzolokról van szó, melyek semleges, stílusos kialakítása tökéletes kiegészítője a legtöbb lakásnak. Univerzális jellegüknek köszönhetően a legtöbb dekor elemmel kombinálhatók, és mindig jól mutatnak. A fehér konzolok tökéletesen kiegészítik a skandi, nordic enteriőröket és minden, a hygge vagy lagon filozófiára utaló esztétikai elrendezést. A teljes szerkezetnek nem kell egyszínűnek lennie. A fehéret finomkék, érdekes vagy dekoratív fogantyúkkal törhetjük meg, amelyeket magunk is felszerelhetünk a kész bútorra.

Ha fontosnak tartja az egyedi kiegészítőket, dönthet úgy is, hogy az egyik fiókot a kívánt színre festi. Mire érdemes még emlékezni otthoni komód kiválasztásakor? Fontos kérdés a rendelkezésünkre álló hely mennyisége. Kis helyiségekben érdemes függőleges konzolokat választani, amelyek nagyszámú fiókkal vannak felszerelve. Ez a fajta felépítés lehetővé teszi számos mindennapi tárgy tárolását. A hálószobában lévő konzolok esetében ruhákat, ágyneműket, lakberendezési kiegészítőket és családi örökségeket helyezhet el. Nagyobb terület esetén a vízszintesek tökéletesek. Nagy, széles tetejük lehetővé teszi, hogy a kiválasztott dekorációt virágokkal, illusztrációkkal vagy a háztartás tagjairól készült fényképekkel díszítse. A felső polc tartós TV-állványként is használható.

 

To Top