A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Étkező

Az ebédlő a szó hagyományos értelmében egy külön helyiség, ahol leülünk enni a háztartás többi tagjával. Az étkező berendezése egy nagyméretű, lehetőleg téglalap alakú

asztalból, egy székkészletből és egy vitrinből áll, melyben dekoratív porcelánokat és étkező dekorációkat tudunk tárolni. Hasznos lehet egy szekrény is, melybe az étkezőbe való asztali textíliákat rejthetjük el. A berendezés egyéb elemei nagymértékben függenek szükségleteinktől és személyes preferenciáinktól. Azok, akik értékelik a belső tér esztétikai szempontjait, minden bizonnyal el lesznek ragadtatva a dekorációtól, mindenféle dekoratív keretek, festmények, villogó lámpák és stílusos órák formájában. Érdemes odafigyelni a textilekre is. Főleg azokat, amelyek az étkezőasztal díszeiként szolgálnak. Segítségükkel pillanatok alatt teljesen megváltoztathatjuk otthonunk elrendezését. Az étkezőasztalok és a kárpitozott székek is fontosak.

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Asztal alátét Természetes juta Geometrikus minta Boho JUTHI
  23%
  24h
  Asztal alátét Természetes juta Geometrikus minta Boho JUTHI
  Special Price 2 678,00 Ft Regular Price 3 464,00 Ft
 2. Asztali alátét PLENY szín bézsszínű stílus boho 33x45
  23%
  24h
  Asztali alátét PLENY szín bézsszínű stílus boho 33x45
  Special Price 2 678,00 Ft Regular Price 3 464,00 Ft
 3. Asztali alátét Geometrikus minta Bézs NARBE
  29%
  24h
  Asztali alátét Geometrikus minta Bézs NARBE
  Special Price 813,00 Ft Regular Price 1 152,00 Ft
 4. Kockás asztali alátét Bézs OLDA
  29%
  24h
  Kockás asztali alátét Bézs OLDA
  Special Price 813,00 Ft Regular Price 1 152,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Méretre készült étkezőbútorok

Ezt jól tudjuk, a bevezetőben leírt étkező erősen idealizált. Hiszen nem mindenki tud külön helyiséget rendezni a közös lakomára. Nagyon gyakran korlátoz minket a lakás mérete. Ha nincs szabad helyünk, az étkező általában konyha. Miután elkészítettük az ételt, próbálva nem nézni a mosogató alján lévő koszos edénykupacot, leülünk egy kis asztalhoz és elkezdünk enni. Nem a legszebb megoldás, de minden bizonnyal ez az első, ami eszünkbe jut, ha egy "kis" étkező berendezésére gondolunk.. Szóval milyen további lehetőségek vannak? Amikor különböző okok miatt nem engedhetjük meg magunknak egy külön helyiség kialakítását, érdemes megfontolni egy étkezősarok kialakítását! Ez egy nagyszerű megoldás azoknak, akik a korlátozott hely problémájával küzdenek. Nem foglal túl sok helyet, és megfelelően elrendezve helyettesíti a magánéletet. Mit jelent az „étkező” kifejezés? Nos, nem más, mint egy speciálisan elkülönített, családi lakomára szánt lakásrész. Elhelyezhető például a nappaliban, aminek köszönhetően ott is félelem nélkül tudunk majd vendégeket fogadni. Fontos azonban, hogy a sarkunk az intimitás benyomását keltse, valahogy elkülönüljön a szoba többi részétől. Ennek köszönhetően étkezés közben semmi sem vonja el a figyelmünket és nem zavar. Hogyan lehet ilyen hatást elérni? Jó ötlet egy modern asztal egy kis étkezőbe?

Étkezőkészlet – milyen asztalokat válasszunk?

A válasz kis étkezőnk átgondolt berendezése. A kis fejlesztési területtel az étkező berendezése, valamint az étkezőasztalok nem lehetnek véletlenek. Ellenkező esetben káosz vár ránk. Túl sok dolgot fogunk felhalmozni túl kis területen, és nehéz lesz mindezt nyomon követnünk. Egy kis étkező berendezésének alapja, akárcsak a nagyé, az asztal. Itt azonban nem a nagy, téglalap alakú modelleket ajánljuk, hanem a kicsit kisebbeket és kerekeket. Ide tökéletes a kerek étkezőasztal. Nem foglal sok helyet, és sok vendéget fogadhat. Különösen az olyan asztalok, amelyek belsejében egy további, rejtett tető található. Igény szerint bővíthetők, új burkolatokkal bővíthetők.Az étkezőasztalok a funkcionális enteriőr elengedhetetlen bútorai. Érdemes választásukat az egész lakás stílusához igazítani. A modern asztalok beváltak loftokon, skandináv vagy bohó belső terekben.

Egy kis étkező berendezéséhez székek is tartoznak. Érdekes ajánlat a kihajthatóak, melyeket teljesen laposra hajtva egy speciális falra erősített tartóra akaszthatunk, vagy egyszerűen elrejthetjük, ha tudjuk, hogy a közeljövőben nem használjuk. Azonban bármilyen asztalt és széket is választunk, továbbra is ki vagyunk téve a zavaró tényezőknek. Éppen ezért érdemes az étkezősarkunk területét lehatároló szőnyeggel és szövet paravánokkal gazdagítani az étkező berendezését, elválasztva a teret a lakás többi részétől. Ha azonban nem akarunk ilyen merész, határozott megoldásokhoz nyúlni, befedhetjük magunkat például kedvenc cserepes növényünkkel. Az is fontos, hogy étkezősarkunk saját fényforrással rendelkezzen, az asztal fölött lógó lámpa formájában. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen függetlenül működjön.

Az étkező dekorációi és csodálatos tulajdonságaik

Az étkező dekorációi - terítők, szalvéták, asztali futók - nagyon meleggé és hangulatossá teszik a belső teret (vagy annak egy részét, étkezősarok esetén). Az étkezőasztal sokszínű dekorációival körülvéve kedvünk van az asztalhoz ülni és élvezni az örömteli lakomát. Az étkező asztali textíliái azonban nemcsak gyönyörű dekorációk, hanem nagyon praktikus kiegészítők is. Többek között megvédik padunkat a karcolásoktól és a rárapedt portól. Mit kell még tudnunk? Az étkezőasztal dekorációiban közös, hogy hangulatot teremtenek. Képzeljünk el egy asztalt, amin nincs hófehér terítő, és csak porcelántányérok vannak rajta. Egy ilyen kép láttán a szemünk előtt úgy tűnik, hogy valami hiányzik belőle, nem teljes a rendezés. Ebből következik az első következtetés: az étkező asztali dekorációi teszik teljessé a megjelenést. Ezután az étkező dekorációi lehetővé teszik, hogy alkalmazkodjunk a változó világ őrjítő rohanásához. Születésnapra válasszunk szépen csillogó, az asztalról lefolyó arany szövetet, karácsonyra - piros terítőt, húsvétra - szalvétát csibékkel. Az étkezőasztal dekorációival hangsúlyozhatjuk, mi a fontos számunkra. Nagyon könnyed és nyugodt légkör kialakítása, vagy éppen ellenkezőleg, komoly és előkelő légkör. Az étkező textíliák még egy szokatlan tulajdonsággal rendelkeznek. Könnyűek, könnyen levehető, mosógépbe dobható és kimosható. Nem hasonlítanak az asztallaphoz tartósan rögzített nehéz, betontömbökhöz. Nem úgy van ez, hogy egyszer az étkező díszeit választjuk, később nincs jogunk meggondolni magunkat, így életünk végéig küzdeni kell a választásunkkal. A modern étkezőt személyes preferenciánknak megfelelően változtathatjuk! Sőt, ez egy egyszerű, gyors és ami a legfontosabb, nagyon hatékony változtatás. Néha csak nagyon kevés kell, egy új, intenzív, erős színű terítő vagy egy gyönyörű, hímzett huzat ahhoz, hogy teljesen megváltoztathassa étkezőjének belső terét. Adj hozzá ízt és karaktert.

Klasszikus étkezők – milyen dekorációkat válasszunk?

Az étkezőasztal díszei között találhatunk többek között terítőket, szalvétákat és asztali futókat. Az ebédlő legkedveltebb díszei természetesen a fehér terítők. Univerzálisak és időtlenek. Nagyon elegánsnak és elegánsnak tűnnek. Tökéletesek bármilyen otthoni elrendezéshez klasszikus bútorokkal. Más étkezési kiegészítőkkel, például dekoratív gyertyatartókkal és vázákkal kombinálva az egész a harmónia és az összetartás benyomását kelti bennünk. Ez a fajta kompozíció tökéletes ünnepekhez és különleges eseményekhez. Napi szinten azonban érdemes a semleges színekben tartott modellekre fogadni, például a bézs vagy a szürke árnyalataira. Az asztalon lévő dekorációk számát is érdemes korlátozni. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy rendben és rendben tartsuk a dolgokat. A kiegészítők kiválasztásánál ügyeljünk arra is, hogy milyen anyagból készülnek a minket érdeklő termékek. Kínálatunkban megtalálhatóak az étkezőben található asztaldíszek természetes anyagokból és szintetikus anyagokból egyaránt. Garantáljuk, hogy a Restilóban mindenki talál magának valót! Az ökostílus kedvelőit kétségtelenül el fogják ragadni az egyszerű, sima, vászon terítők. Az idilli és a hagyományokat kedvelők első látásra beleszeretnek a hímzett terítőkbe. Másrészt az aktív emberek, akiknek általában nincs idejük a gyakori mosásra és vasalásra, értékelni fogják foltálló terítőink előnyeit. Nem gyűrődnek és nem szívják fel a nedvességet. Ha véletlenül kiönt valamit, csak töröld le egy papírtörlővel és kész! Visszatérhettek a közös lakomára. Az asztali textíliák hímzett szalvéták formájában nagyon hagyományos megjelenést kölcsönöznek a belső térnek. Ezzel szemben az étkező asztalának díszítése a minimalista asztali futók formájában tökéletesen kiemeli az egyszerű, modern belső kialakítást.

Díszek az étkezőasztalhoz

Az étkezőbútor önmagában is nagyon jól néz ki. A díszek azonban tökéletesen kiegészíthetik megjelenésüket, együtt alkotva egyedi, abszolút egyedi kombinációt. Tehát, ha dekorációt keres az étkezőbe, mit válasszon? Az alábbiakban felsoroljuk javaslatainkat:

 • Díszítések LED gyertyák formájában – nagyszerű alternatíva a hagyományos, égő kanócú viaszgyertyákhoz, biztonságosak, használatuk során nincs égési sérülés veszélye.
 • Dísztálak – függetlenül attól, hogy friss gyümölccsel vagy színes cukorkákkal töltjük meg őket, nagyon eredetiek és látványosak lesznek.
 • Dekoratív üveg dekanterek – használhatók rendeltetésüknek megfelelően, vagy nagyon stílusos, modern vázaként.
 • Fa táblák sajtokhoz és felvágottakhoz – ezektől kompozíciónk azonnal rusztikus hangulatot kölcsönöz.
 • Tortatányérok – nekik köszönhetően belső terünk elegáns és elegáns lesz, igazi bálteremnek fog tűnni.

Amint azonban az elején említettük, az étkezőasztal dekorációi nem lényeges elemek. Hétköznap nem kell használnunk. Néha érdemes még a gardrób mélyére is elrejteni, és csak különleges alkalomra elővenni. Ekkor az asztaldíszek igazán különlegesnek és egyedinek érezzük magunkat.

étkezőkészlet – milyen dekorációk?

Az étkező dekorációja opcionális. Tudjuk azonban, hogy az ügyfelek elvárásai nagyon változatosak. Vannak, akik mindenekelőtt az egyszerűséget és a minimalizmust értékelik, mások hiányosnak tartják a díszítőelemektől mentes enteriőrt. Ezért útmutatónk utolsó részében az étkezési kiegészítőkről szóló mítoszokkal foglalkozunk. Sokszor hallani, hogy a díszek csak a polcokon állnak és port gyűjtenek. Ne feledkezzünk meg azonban esztétikai vonatkozásaikról sem! Az étkező dekorációi gyönyörűek, vonzzák a tekinteteket, dicsérik őket. Még ha nem is nagyon funkcionálisak, nem szabad tagadnunk tőlük, hogy mennyit tesznek a szoba dekorációjáért. Elterjedt az a mondás, hogy az étkező díszei kicsik, kütyük, csecsebecsék, és mégis nagy, gazdagon díszített képkeretek, kézzel festett virágcserepek, lélegzetelállító kristálycsillárok és még sok más, nagyon hatásos elem. Aki követi a divathíreket, az tudja, hogy a trendek úgy változnak, mint a kaleidoszkópban. Egyszer a legkívánatosabb trend az intenzív és mély színek lesz. Néhány héttel később azonban a tengeri fűből készült étkező kiegészítők uralkodnak majd. Néhány megoldás azonban, mint például az egyszerű fehér terítő, időtálló. Ha klasszikus étkezőbe fektetünk be, nem kell tartanunk a divatos faux pas-tól.

Hogyan rendezzünk be ebédlőt minden nap és ünnepekre?

Az étkezőgarnitúrák vagy a falak díszítése a körülményektől függően választható. Tavasszal a főszerepben virág- és növényi motívumokkal díszített étkező dekorok tökéletesek lesznek számunkra. Nyáron megengedhetjük magunknak, hogy még kifejezőbbek legyünk. Élénk, energikus színekben pompázó étkező dekoráció lesz a sláger! Ősszel azonban érdemes érdeklődni olyan kiegészítők iránt, amelyek meleg, lágy hangulatot hoznak az ebédlőbe. Télen hangsúlyozd a hangulatot élénk kiegészítőkkel, amelyek egy finom, fehér pehelyre emlékeztetnek. Különleges alkalmakra is emlékezünk, például ünnepekre. Különlegességük hangsúlyozására speciális kategóriákat vezettünk be kínálatunkba. Találsz ott többek között az étkezőbe való textileket, melyek húsvétra és karácsonyra is tökéletesek.

To Top