A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Karácsonyfagömbök

A karácsony különleges időszak. Ilyenkor gyakrabban gondolunk a másikra, jobban vagyunk magunknak, mint egy év múlva. Sokan ismételgetjük akkor: jó lenne, ha egész évben

kitartana a karácsony! Ebben a pár napban még jobban megbecsüljük azt, amink van, odafigyelünk arra, hogy minél több időt töltsünk szeretteinkkel, legyen szó a karácsony előtti nagytakarításról, vagy a közös asztalnál.

 

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Karácsonyfagömbök készletben LUNA, fehér-arany
  77%
  24h
  Karácsonyfagömbök készletben LUNA, fehér-arany
  Special Price 1 128,00 Ft Regular Price 4 910,00 Ft
 2. Available soon Karácsonyfagömbök készletben SHINY, fehér
  53%
  Karácsonyfagömbök készletben SHINY, fehér
  Special Price 6 644,00 Ft Regular Price 14 160,00 Ft
 3. Available soon Karácsonyfagömbök készletben SUSI, piros-arany
  62%
  Karácsonyfagömbök készletben SUSI, piros-arany
  Special Price 4 912,00 Ft Regular Price 13 004,00 Ft
 4. Available soon Karácsonyfagömbök készletben STAR, ezüst
  79%
  Karácsonyfagömbök készletben STAR, ezüst
  Special Price 3 019,00 Ft Regular Price 14 160,00 Ft
 5. Available soon Karácsonyfagömbök készletben LUX, ezüst-arany
  56%
  Karácsonyfagömbök készletben LUX, ezüst-arany
  Special Price 5 681,00 Ft Regular Price 13 004,00 Ft
 6. Available soon Karácsonyfagömbök készletben PARIS, színes
  56%
  Karácsonyfagömbök készletben PARIS, színes
  Special Price 2 405,18 Ft Regular Price 5 488,00 Ft
 7. Available soon Karácsonyfagömbök készletben MELI, ezüst-fehér
  78%
  Karácsonyfagömbök készletben MELI, ezüst-fehér
  Special Price 1 103,00 Ft Regular Price 4 910,00 Ft
 8. Available soon Karácsonyfagömbök készletben JANE, fehér
  57%
  Karácsonyfagömbök készletben JANE, fehér
  Special Price 2 212,00 Ft Regular Price 5 103,00 Ft
 9. Available soon Karácsonyfagömbök készletben CHERRY, piros-fehér
  57%
  Karácsonyfagömbök készletben CHERRY, piros-fehér
  Special Price 2 115,87 Ft Regular Price 4 910,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Az egyik legfontosabb hagyomány, amely életkortól függetlenül egyesíti a háztartás tagjait, a karácsonyfa közös öltöztetése és feldíszítése. Amikor az első asszociációkat a karácsonyra adtuk, minden bizonnyal közvetlenül az ajándékok után (vagy még előtte) hallatszik a BOMBKA szó! Igen, a dekoratív díszek a karácsonyi idő szimbólumai. Nemzedékről nemzedékre öröklődött, mindegyik másképp néz ki, vagy éppen ellenkezőleg – mindegyik passzol a belső kialakításhoz és a többi dekorációhoz. Függetlenül attól, hogy melyik koncepcióra összpontosítunk, mindig tetszenek a szemünknek, jót, szeretetet és melegséget társítva. Mindegy, hogy fehér karácsonyi vagy műanyag csecsebecsét választunk, a karácsony varázslatos idő!

Honnan származnak a karácsonyfán lévő díszek?

A karácsonyfa díszítésének története nagyon hosszú, és gyökerei a pogány időkig nyúlnak vissza. Lengyelországban Németországból származott a tűlevelű fa díszítésének szokása. A karácsonyfa jellegzetes „buborékait” kezdetben még nem ismerték, a díszeket pedig gyerekek alkották – papírból vagy selyempapírból láncot készítettek. Diót és fügét és festett tobozokat is felakasztottak. Ezen kívül a karácsonyfára felakasztott sok elem ehető volt - süti, cukorka, csokoládé, alma stb.. Ezeknek a dekorációknak megvolt a maga szimbolikája, így egyik elem sem hiányozhatott. A csecsebecse-készletek évek óta az összes karácsonyfa koronájaként szolgálnak.

A karácsonyi díszeket a 19. században készítették, készítőjüket név szerint ismerik – Hans Greiner üvegkészítőt. Különböző indokokat adnak a csecsebecsék létrehozására – az egyik történet szerint Greiner egyszerűen csak boldoggá akarta tenni a gyerekeit, egy másik viszont gazdasági okokat. Az üveges láthatóan nem engedhette meg magának a diót és az almát, ezért kerek formákat fújt ki az üvegből. A 19. század végén érkeztek Lengyelországba. Hogyan állítják elő őket? Az üveget körülbelül 1000 fokra melegítik, így a massza műanyag és szappanbuborékként fúj. Maga az üveg gömb alakú. Aztán ott van a karácsonyi díszek szabad feldíszítése, és élvezheti a kész díszeket.

Karácsonyi dísztárgyak – különböző típusok

A legnépszerűbb karácsonyi csecsebecsék kétségtelenül az üvegből készültek. Gyönyörűek, a legértékesebbek a kézzel festettek. Felületükön különféle motívumok találhatók. Az üvegcsecsebecsék a leghagyományosabb karácsonyi díszek. Nagyon kényesek, és sajnos az elejtésük verést okozhat. Azonban még ha vannak kisgyerekeid sem, nem kell lemondani róluk, csak jobban oda kell figyelni a kisgyermekre.

Az üvegcsecsemők között többféle típust különböztethetünk meg - a hagyományosak közül golyó alakúak, amelyek ízlés szerint matt vagy fényes, színes motívumú vagy visszafogott, karácsonyfa csecsebecséken keresztül öndíszítésre szánt fehér üvegből készült, és olyan csecsebecsékkel végződik, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak a hétköznapi golyókra. Találkozunk karácsonyi motívumokra utaló karácsonyi csecsebecsékkel - pl.: angyalok, Mikulás. Mikulás, csillagok, kis karácsonyfák, de gyümölcsökre, hangszerekre, állatokra emlékeztető dísztárgyak is. Az ezüst csecsebecsék vagy az arany árnyalatúak is nagyon népszerűek. Ha nagyon félünk attól, hogy az üvegcsecsebecsék túl gyorsan eltörnek, beruházhatunk műanyag, törhetetlen dekorációkba. Ma meglehetősen nagy a választék a piacon. A kidolgozás minőségétől függően a műanyag karácsonyi díszek nagyon hasonlíthatnak a hagyományosakra, vagy kissé eltérhetnek egymástól. A törhetetlen csecsebecsék közé tartoznak a hungarocell csecsebecsék. A hungarocell darabot gyakran úgy csomagolják be vagy díszítik megfelelően, hogy kívülről ne legyen látható, hogy a csecsebecse belőle készült. A fentebb felsorolt anyagokon kívül találunk még madzagból készült csecsebecséket, ami jelenleg a legkülönfélébb, nem csak a karácsonyi dekorációban népszerű, valamint a fából, ami a karácsonyfának vintage megjelenést kölcsönöz.

A ház jellegét tükröző csecsebecsék halmaza

Minden háznak más a karaktere, nem csak a stílus, ahogy a négy sarkunkat díszítették, hanem a háztartás minden tagjának lelke is. A csecsebecses legyen otthonunk legjobb dísze is, amely tetszeni fog a szemnek és sok örömet okoz. Bármely belső térben, a stílustól függetlenül, két szín fog gyönyörűen kinézni: arany és piros. Mindkét színre fogadhatunk, de ebből a két színből egy elképesztő duót is alkothatunk, amelyek csodálatos kontrasztot alkotnak a karácsonyfa varázslatos zöldjével.

Minden minimalista és a diszkrét esztétika kedvelőinek egységes készletet ajánlunk – az összes karácsonyfa dísztárgyat és a dekorációt megkoronázó csillagot vagy tüskét azonos színben. Egy egyszerű fehér készlet érdekesen fog kinézni. Természetes megjelenést kölcsönöz a karácsonyfának. A fehér csecsebecsék azonnal bolyhos hóval járnak, csikorognak a lábad alatt egy téli sétán. Az ezüst készlet méltóságteljesen és elegánsan fog kinézni, mint az arany. Egy ilyen elrendezés minden bizonnyal nagyszerű helyet talál egy modern belső térben. Ha egyszínű díszkészletet vásárolunk, ne feledjük azt a szabályt, hogy a legnagyobb díszeket az alsó ágakra akasztjuk, a legkisebbeket a legtetejére. Az egy-két színben pompázó csecsebecse-készletek azoknak is jó megoldást jelentenek, akiknek nagyon színes lakásai vannak, és attól tartanak, hogy egy színesen feldíszített karácsonyfa stílusos káoszba borítja a nappalinkat. Mindazoknak, akik szeretik, ha sok minden történik, azt tanácsoljuk, vásároljanak különböző szetteket, és szabadon állítsák össze őket. A színes csecsebecsék kombinálhatók olyan díszekkel, amelyek generációk óta a családunkban vannak. Hogy még örömtelibb legyen, érdemes csillogó csecsebecséket vásárolni. Az ezüst csecsebecsék textúrájukkal és csillogásával biztosan tetszeni fognak a legfiatalabb karácsonyfadíszítőknek.

Karácsonyi díszek nem csak a karácsonyfához

Ki mondta, hogy a karácsonyi díszeket csak... a karácsonyfára szabad felakasztani? A csecsebecsék önmagukban is gyönyörű, karácsonyi dekoráció, ezért azt javasoljuk, hogy a karácsonyfára akasztáson kívül hol máshol is használhatjuk őket. Ha kétszintes házban lakunk, akkor a lépcsőnél a kapaszkodóra rögzítve műanyag csecsebecséket akaszthatunk szalagokra. A különböző méretű, különböző hosszúságú szalagokra akasztható csecsebecsék díszes dekorációt hoznak létre.

Ugyanezzel a módszerrel, azaz egyedi csecsebecsékkel és szalagokkal díszíthetünk például csillárt vagy ablakot. Ha attól tartunk, hogy a csecsebecsék eltörnek, mindig javasoljuk, hogy használjon például hungarocellből vagy műanyagból készült csecsebecséket az ilyen típusú dekorációkhoz. Ha több időnk van, készítsünk saját koszorúkat vagy koszorúkat ablakra, ajtóra, ünnepi asztalra. Egy ilyen csecsebecses fejdísz a munkahelyen is használható dekorációként, például íróasztalon, és a karácsonyi csecsebecséknek köszönhetően "pótkarácsonyfaként" is funkcionálhat, ha van ilyenünk. kis terület, amelyet nem tudunk elhelyezni a faházba.

Mikor a legalkalmasabb csecsebecsét vásárolni a karácsonyfára?

Ha még nincs saját kollekciónk, vagy szeretnénk valamit változtatni enteriőrünk megjelenésén, akkor érdemes elgondolkodni... karácsony után. Igen, a szezon után sokkal olcsóbban juthatunk csecsebecse-készletekhez, mint decemberben, de számolni kell azzal, hogy a kollekciók már szétszedtek, hibásak lesznek. Ezért ha pontos elképzelésünk van arról, hogyan nézzenek ki karácsonyi díszeink, javasoljuk, hogy közvetlenül a legmelegebb karácsonyi szezon előtt vagy annak kezdetén vásároljunk. A fehér karácsonyi csecsebecse vagy ezüst karácsonyi kiegészítők szeptembertől már megvásárolhatók az üzletekben.

Mikor akassza fel a karácsonyi díszeket?

Egyszerű dolognak tűnik... és mégis problémákat okoz. Hagyományosan szenteste akasztották fel a csecsebecsét, ugyanis december 24-én reggel feldíszítették a fát. Ma a helyzet gyökeresen más. December eleje óta állnak fák a bevásárlóközpontokban, nagyon gyorsan hozzák az ünnepi hangulatot. Az utolsó pillanatban történő belső díszítésnek gyakorlati indoka volt – lehetetlen volt műfát vásárolni, így minél később vásároltál karácsonyfát, annál biztosabbak voltak a háztartásban. jó állapotban túlélné az ünnepi időszakot .

Jelenleg karácsony estéjén szinte lehetetlen élő luc- vagy jegenyefenyőt venni – ezen a napon csak üres bódékkal találkozunk. Ezért érdemes korábban lebonyolítani a vásárlást, élő esetén néhány nappal szenteste előtt díszíthetjük csecsebecsékkel és egyéb karácsonyfadíszekkel. egy mesterséges, akkor csináljuk, amikor csak akarjuk, ha már karácsony előtt két héttel meg akarjuk érezni a karácsonyi varázslatot, semmi sem akadályoz abban, hogy korábban élvezzük a tűk zöldjét és a karácsonyi díszek színeit.

Hogyan tároljunk dekorációs csecsebecséket?

Egy vidám, de sokaknak túl rövid karácsonyi időszak után vissza kell térnünk a valóságba, és annak szomorú érkezésével lassan búcsút kell inteni a dekorációknak. A legegyszerűbb, ha azonnal dobozba csomagolva vásárolunk fehér karácsonyfa csecsebecséket, majd nyugodtan becsomagolhatjuk és a következő évig a padláson vagy a pincében tárolhatjuk. Ha azonban valamilyen oknál fogva nincs dobozunk, akkor kereshetünk alternatívákat. Van legalább néhány ötlet.

Mi magunk is elkészíthetjük őket egy cipősdobozból, ha karton rekeszeket helyezünk be, hogy a csecsebecsekészletek ne ugráljanak, és papírtörlőből puha bélést készítünk. Az internet minden bizonnyal segítségünkre lesz, ahol csecsebecsék tárolására szolgáló dobozokat találunk. Az ezüst csecsebecséket el kell választani az üvegdíszektől, és kisebb csomagokba kell csomagolni. Azonban minden bizonnyal ez lesz a legdrágább lehetőség. A doboznak, amelyben a karácsonyfa dísze található, tartós anyagból kell készülnie. Nehéz elképzelni a karácsonyt a karácsonyfán csillogó csecsebecsecskék nélkül, amelyek csodálatosan kontrasztoznak a fa zöldjével. Varázsuk mindig ugyanaz – színtől, mintától vagy mérettől függetlenül. Már kérik akasztani a karácsonyfára való üvegcsecsebecséket és az ezüst kiegészítőket. Szóval: jó szórakozást az otthonod karácsonyi díszítéséhez!

To Top