A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Késfenők

Konyha – otthonunk egyik legfontosabb helye. Sok időt töltünk benne. Itt készítjük el és fogyasztjuk el ételeinket. A konyhai kések nagy szerepet játszanak mindennapi

konyhai küzdelmeinkben. Ha jó késeket vásárolunk, példáulakár a PRECIOSO univerzális kést, ne felejtsük el késélezőt vásárolni. Professzionális élezők segítenek a megvásárolt evőeszközök egyszerű gondozásában. Ne feledje, hogy egy jól kiélezett kést nem csak kellemesebb használni. Az éles kés mindenekelőtt biztonságos kés. Mit kell figyelembe venni akonyhai késélező kiválasztásakor? Miért praktikus kiegészítők akésélezők? Hogyan kell élesíteni a kerámia késeket? Mindezt megtudhatja mini útmutatónkból, amely bevezeti Önt a késélezők

világába.

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

A késélezők típusai

Mielőtt késélezőt vásárol, érdemes alaposan átnézni a konyhai evőeszköz fiókját. Attól függően, hogy milyen késeink vannak otthon, válasszunk hozzájuk megfelelőélezőt. Javasoljuk, hogy alaposan fontolja meg a vásárlást, mert egy megfelelően profilozottkonyhakés-élezővel a legtöbb, általunk napi rendszerességgel használt kés élezése megbirkózik. Természetesen ne feledje, hogy minden anyag eltérő kezelést igényel. A Restilo webáruházban kézi élezőket kínálunk konyhai késekhez, beleértve a sima pengéjű univerzális és speciális késeket is. Ennek köszönhetően egy élező hasznos lesz a legtöbb evőeszközzel érintkezve.Többféle élezési kellék létezik a piacon. A késeket úgynevezett élezőkövekkel lehet élezni. Nemcsak anyagban, hanem alakban is különböznek egymástól. Vásárolhatunk lapos követ vagy ovális keresztmetszetűt. Például egy ovális élezőkő tartalmaz egy késélezőt  PRESTO.Az élezőfelület tartós rozsdamentes acélból készült. Az ergonomikus műanyag fogantyú néhány centiméterrel rövidebb, mint a penge, de biztosítja a késélező teljes mértékben praktikus használatát. A lekerekített formának köszönhetően akésélező konyha lehetővé teszi, hogy egy enyhén lekerekített pengével rendelkező kést egyenletesen és az általunk választott szögben élesítsünk. Ha még csak most kezdjük otthon az önélező késekkel való kalandunkat, akkor érdemes a PRESTO élezőt választani, amit a pultra tehetünk. Ráadásul a rozsdamentes acél pengékkel ellátott kis lyuknak köszönhetően egy szögben tarthatjuk a kést. Ennek köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy egyenletesen fogjuk élezni a kést. A PRESTO konyhai késélezőt vízszintes felületre kell helyezni, és erősen kell tartani. Használat után az élezőt mosogatógépben is elmoshatja. Javasoljuk azonban, hogy előtte törölje le egy nedves konyharuhával.

Hogyan kell ápolni a kerámia késélezőkkel ellátott kerámia késeket?

A kerámia kések tartósabbak, mint a hagyományos kések. Ezért nem kell olyan gyakran élesítenünk őket. Azonban ne feledje, hogy amikor eljön az idő ezeknek a kényes késeknek az élezésére, vásároljon egy speciális kerámia késélezőt, például a SONIC élezőt. Ez a kerámia késélező többek között a csúszásmentes felületnek köszönhetően kényelmesen használható. Ezen kívül beépített portartálya is van. Ennek köszönhetően nem kell aggódnunk az élezés utáni maradványok tisztításától. Ezen kívül könnyen tisztítható. Mosogatógépben azonban nem mosható, ezért fontos, hogy használat után azonnal folyó víz alatt mossuk el. A Restilo webáruházunk kínálatában található összes kerámia késélező sima felületű kések élezésére szolgál. Ha úgy döntünk, hogy kerámia késélezőt vásárolunk, érdemes tájékozódnunk hogyan kell helyesen használni. Bár az éles kést a sérülés lehetőségével társítjuk, a látszattal ellentétben a jól kihegyezett evőeszközök sokkal biztonságosabbak számunkra, mint a tompa. Először is, amikor éles késsel dolgozunk, nem kell nagy erőt alkalmaznunk, így nem fordítjuk minden energiánkat a termék vágására. A túl nagy nyomás nemcsak a felvágott paradicsom szerkezetét károsíthatja, hanem a kés lecsúszhat a felületről és megsérülhet. Ezen kívül, ha a késélezőnek köszönhetően jól élezett pengénk van, akkor könnyedén egyenletes darabokra vághatjuk a zöldségeket. Másrészt, ha ugyanarra a műveletre tompa kést használunk, gyakran kénytelenek leszünk kijavítani az egyenetlenül vágott szeleteket.

Hogyan kell megfelelően élezni a kést késélezővel?

Még ha jól vigyáz is a késekre, idővel eltompulhatnak. Elég azonban, ha beszerzünk egy késélezőt, amivel egyszer-kétszer megbirkózunk a problémával. Ha óvatos a konyhában, és van megfelelő konyhai késélezőnk, akkor azt tartsa erősen, a másik kezével pedig óvatosan szúrja bele a késpengét. Ne felejtse el a teljes élezési folyamatot a saroktól kezdeni, vagyis a vágóél azon részétől, amely a legközelebb van a nyélhez. Ezután lassan mozgassuk a kést a kés hegye felé. Amikor egy teljes mozdulatot teszünk a penge teljes élén, ismételje meg a műveletet még néhányszor. Fontos, hogy a kést felváltva, a penge mindkét oldalával élesítse. Ha van egy jó minőségű kerámia késélezőnk, akkor az élezés eltart egy darabig. A penge néhány oldalirányú mozgása után újra használatra kész lesz. Azt tanácsoljuk, hogy ne várja meg, amíg a kés teljesen eltompul, hanem rendszeresen élesítse. Ezen túlmenően, hogy a penge a lehető leghosszabb ideig jó állapotban maradjon, ne tegye a késeket a szekrénybe más evőeszközökkel együtt. Döntsünk például úgy, hogy kockákat vásárolunk konyhai késekhez vagy mágnesrudat. Nemcsak a kések megfelelő tárolását biztosítják, hanem a belső tér elegáns elemévé is válnak.

Konyhakés-hegyezők – segítőtárs a konyhában

A késélezés nem az egyetlen dolog, amit a konyhai késélezővel végezhet. Más szerszámokat is bátran élezhetünk, amivel vágunk vagy vágunk. Például akésélező a konyhai olló élezésére is kiválóan használható. Ráadásul, ha van otthon egykésélezőnk, nem kell megvárnunk, míg néhány kés eltompul. Akerámia késélező birtokában kedvenc késünket bármikor meg tudjuk élezni, amikor csak szükségünk van rá. Ehhez nincs szükségünk órásmesteri precizitásra, csak állítsuk be a megfelelő szöget az élezőben. A kések megfelelő élezése elsősorban a vágás biztonságát biztosítja. Reméljük, hogy mini útmutatónknak köszönhetően sikerült meggyőznünk arról, hogy az éles kés nem jelent veszélyt a konyhában (ellenkezőleg), és egy jó minőségűkésélező tökéletes szettet alkot. ezzel. Reméljük Ön is megtalálja a helyét a konyhájában ezeknek a kis segítőknek. Ennek köszönhetően az ételek elkészítését nem csak egyszerűvé és funkcionálissá teszi, hanem sokkal kellemesebbé is.

To Top