A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Koktélospoharak

Klasszikus whisky jégen vagy napfényes Pina Colada? Függetlenül attól, hogy a kicsit nemesebb, hagyományos italok hívei vagyunk, vagy szeretünk játszani az ízekkel,

színekkel és állagokkal – bárunkból nem hiányozhat aitalos poharaka. Hiszen a megfelelően kiválasztott pohár nem csak kiemeli. az általunk készített ital szépségét, de kiemeli annak mély aromáját is. Tehát mit kell figyelembe venni, amikor poharakat választasz italokhoz? Mely ivópoharak alkalmasak long drinkekhez, és melyek ideálisak rövid italokhoz? A kristály italospoharak helyettesíthetők-e műanyag ivópoharakkal, és ha igen, hol és milyen körülmények között? Ha szeretné tudni a választ ezekre és más kérdésekre, kérjük, olvassa el a italpohárról szóló útmutatónkat. Megpróbálunk bemutatni néhány formát, valamint mesélni egy kicsit a használatukról, gondozásukról!

 

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Available soon Tescoma – Pohár FAME, 0,4 l
  27%
  Tescoma – Pohár FAME, 0,4 l
  Special Price 767,00 Ft Regular Price 1 051,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Hogyan ne vessz el a sokféleség útvesztőjében, vagy minden, amit a highball szemüvegekről tudni kell

Mielőtt az egyes üvegtípusok tulajdonságait tárgyalnánk, először néhány szót arról, hogy mi is valójában a long drink és a short drink. Ez segít a későbbiekben nemcsak az italok megkülönböztetésében, hanem a hozzájuk illő ételek kiválasztásában is. Először is, hosszú italok. A long drink nem más, mint olyan ital, amelyben az alkoholt más italokkal (pl. gyümölcslevek, szénsavas víz, kóla) hígítják. Térfogatukból adódóannagy ivópoharakra van szükségük, kisitalos pohárban egyszerűen nem férnének el a világban. A röviditalok viszont olyan italok, amelyekben a térfogat nagy részét az alkohol teszi ki. És éppen a röviditalok, amelyek sikeresen felszolgálhatók valamivel alacsonyabb, kisebbitalos poharakból. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a kis- és nagyitalospoharakra való felosztás rendkívül pontatlan. , ezért a szöveg további részében a részletekre térünk ki, és mesélünk egy kicsit a bizonyos típusú italokhoz való poharakról. A korábbiakhoz hasonlóan a nagy ivópoharakkal kezdjük, pontosabban a highball típusú italos poharakkal. A Highball poharak ideálisak Cuba Libre, Mojito vagy Bloody Marys tálalására. Egyszerű, minimalista dizájn jellemzi őket. A Highball poharakok egyszerűek és magasak, általában 240-350 ml űrtartalmúak. Nincsenek további díszeik és díszítőelemeik. Vékony, átlátszó üvegből készültek, így betekintést nyerhetünk az edény tartalmába, aminek köszönhetően kivételes örömet szerezhetünk a jégkockák olvadásának és az egyenletes szeletekre vágott citromszeleteknek. Univerzális karakterük miatt a highball poharak nem hiányozhat egyetlen csapos konyhájából sem.

Vigyázat, színes hurrikán jön: hurrikánszemüveg

A Pina Colada egy nagyon népszerű ital. Nem csoda. Édes, frissítő, kókuszos illatú és az ünnepeket juttatja eszünkbe. Ráadásul a Pina Colada elkészítése nem túl bonyolult. Csak fehér rumra, ananászlére, kókuszlikőrre és egy hurrikán típusú italpohárra lesz szükségünk. Orkán típusú italpohár vagy miféle? Nos, a hurrikán típusú italitalpohárnak rövid, vastag a szára, és formája az egykor hurrikán idején használt lámpákra emlékeztet. Innen ered a szokatlan neve. Ez az edény vékony, de nagyon tartós, átlátszó üvegből készült. Főleg a tavaszi/nyári szezonban lesz tökéletes, amikor a fagyasztott és kevert koktélok a legnépszerűbbek.Arra hívunk, hogy ismerkedjen meg a Restilo webáruházunkban elérhető ivópoharak széles választékával. Kifejezetten az Ön számára gyűjtöttünk össze olyan termékeket, amelyek nemcsak praktikusak és funkcionálisak, hanem rendkívül stílusosak és stílusosak is. Tökéletesek lesznek az ünnepi bulikhoz a kertben és a filmmaratonok alatt a nappaliban.

Egy apróság minden ginrajongónak: egy collins pohár

A rejtélyes Tom Collins név mögött meghúzódó ital valójában gin, citromlé, cukorszirup és szénsavas víz keveréke. És bár a Tom Collinst alkotó összetevők kevés, ráadásul nagyon hétköznapinak tűnnek, ez az ital hamar sok hűséges rajongót szerzett. Sőt, úgy döntöttek, hogy egyitalos pohárot neveznek el a tiszteletére. Így útmutatónk ebben a részében acollins típusú ivópoharakkal foglalkozunk, amelyek ideálisak a Tom Collins és más gin alapú italok felszolgálására. Ivópohár - collins - első pillantásra kicsit ivópohárnak tűnik - highball. Azonban valamivel magasabb nála, még keskenyebb és karcsúbb. Érdekes, hogy a collins poharakban nem csak szeszes italokat, hanem koktélokat és üdítőket is felszolgálhatunk. Mit jelent ez számunkra? Először is a sokoldalúság és az univerzális, amit annyira szeretünk.Amikor a collins típusú italospoharak vásárlása mellett döntünk, nem kell korlátoznunk magunkat egyfajta ital felszolgálására. Játszhatunk a konvencióval, kombinálhatjuk és keverhetjük őket. Ha még nincs italpohár az italos poharak kollekciójában, mindenképpen tekintse meg Restilo webáruházunk kínálatát.

Italos poharak: beszéljünk rövid italokról

Tekintettel arra, hogy a long drinkekről már beszéltünk, most néhány szó a short italokról. Leggyakrabban a röviditalokat speciális, legfeljebb 150 ml-es poharakban szolgálják fel. Ezeket a poharakat, amelyeket egyesek kisitalpohárnak is neveznek, kis méretek jellemzik. Hosszú, karcsú lábaik és széles, nyitott tálaik vannak. A legnépszerűbb edények, amelyekben röviditalokat szolgálnak fel, a martini- és margaritapoharak. A Martini poharak (a híres Agent of Her Majesty kalandjait bemutató filmekből jól ismerjük) jellegzetes, fordított, éles kúp alakúak.A korábbi italos poharakhoz hasonlóan a martini poharak is vékony, átlátszó üvegből készülnek, aminek köszönhetően jól láthatjuk a felszolgált ital színét és a díszítéseket jégkocka vagy zöld olívabogyó formájában. Margarita poharaknak viszont igen széles, olykor a színe van. dupla tál. A felszolgált szeszes italok ízének fokozása érdekében a tál szélét durvára őrölt sóval megszórjuk.

Elegáns parti, amikor csak kedve tartja? Műanyag ivópohárral lehetséges!

Nyári kerti parti, romantikus piknik vagy erkélyes pletyka egy baráttal? A szabadban való játék során érdemes kéznél tartani aműanyag poharakat italokhoz. Miért? Nos, a műanyag ivópoharak újrafelhasználhatók. A buli után folyó víz alatt lemoshatjuk és elrejthetjük a konyhaszekrénybe, ahol a következő alkalomra várják. Aműanyag ivópoharak ráadásul könnyűek, ne mérj túl sokat. Így nyugodtan betehetjük őket egy táskába, és elmehetünk velük egy hétvégi kirándulásra a városon kívülre. Ezenkívül aműanyag ivópoharakellenállóak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Nem forgácsolódnak, nem törnek. Emellett aműanyag ivópoharakok örvendeztetnek meg bennünket intenzív, energikus színeikkel és vicces nyomataikkal. Mit kívánhatna még?

To Top