A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Len asztalterítők

Az étkező alapja egy nagy asztal és kényelmes székek. Rengeteg időt és energiát fordítunk arra, hogy megtaláljuk azokat a tökéletes belsőépítészeti elemeket, amelyek teljes

mértékben megfelelnek az elvárásainknak. És arra gondolni, hogy ez még csak a kezdete az étkezősarok kialakításával járó kalandunknak. Most, hogy megvannak a bútorok, ideje a kiegészítőkre koncentrálni. Nélkülük még a legszebb belső tér sem lesz teljes. Ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani asztallapunk, pontosabban - vászon terítőink díszítésére.

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Az asztal általában a szoba közepén van, és mindenki figyelmét felkelti. Így hát vendégeink örömmel olvadjanak el a gondosan válogatott kiegészítők és dekorációk láttán. Pótolhatatlan páros, amely soha nem hagy cserben minket, a vászon terítő és dekoratív váza, tele vágott virágokkal. Együtt hihetetlenül elegánsak és stílusosak. Bájt és eleganciát hoznak otthonunkba. Hogyan tudnám tovább fokozni ezt a hatást? Mini útmutatónkban megtalálja a választ!

Vászon asztalterítők: miért érdemes odafigyelni rájuk?

A divat perverz. Bár rengeteg új termék van a piacon, egyre gyakrabban tekintünk vissza és nyúlunk a hagyományos, bevált megoldások felé. Ezért választunk ismét megbízható, természetes anyagokat, például lenvászont. Sokféle felhasználása van. Kézitáskák, ruhák és még terítők is készülnek belőle. Természetesen az utolsó kategóriára, vagyis a vászon terítőkre koncentrálunk. Nos, a vászon asztalterítők előnyeinek hosszú listája van. A cikk további részében ezek közül a legfontosabbakat igyekszünk tárgyalni.

 1. A vászon asztalterítők különleges szerkezetüknek köszönhetően könnyen tisztán tarthatók. Ha véletlenül beszennyezi valamivel az anyagot, csak dobja be a mosógépbe, és a probléma megszűnik. Az anyag nem veszíti el formáját vagy tulajdonságait.
 2. A vászon asztalterítők mosástól mosásig még jobban néznek ki, mint vásárláskor! Hogyan lehetséges? A természetes, festetlen lenvászon terítők minden mosással kevésbé szürkülnek. A szálakban lévő pigment kimosódik, aminek köszönhetően az anyag fényesebbé válik. Az idő határozottan kedvez az ilyen típusú borítóknak.
 3. A vászon terítők nem villanyoznak fel, nem vonzzák magukhoz a porszemcséket. Ez rendkívül fontos, különösen, ha házunkban allergiások és kisgyerekek laknak. Ráadásul a vászonterítők önmagukban nem okoznak allergiát. A lenvászon természetesen tiszta, nem irritálja vagy irritálja még a legérzékenyebb bőrt sem.
 4. A vászon abroszokat a magas higroszkóposság is jellemzi, vagyis tökéletesen felszívják a vizet. A vászon egyértelműen vezető szerepet tölt be a természetes szálakból készült szövetek között. A víz akár huszonöt százalékát is képes felszívni anélkül, hogy nedvességet érezne.

Mit nem tud még a vászon terítőkről?

Az előző részben sikerült felsorolni és röviden jellemezni a vászonterítők legfontosabb tulajdonságait. Azonban még sok van, így folytatjuk a témát, amíg ki nem merül. A vászon terítők könnyűek és szellősek. Nagyon légiesnek, romantikusnak és finomnak tűnnek. Remek alternatívája a nehéz, elsöprő, sötét terítőknek, amelyek szorosan takarják bútorunkat. Nagyon ellenállóak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A természetes anyagok közül a legtartósabbak. Megfelelő gondozással hosszú évekig szolgálnak bennünket. A lenvászon asztalterítőknek fel kell hívniuk minden olyan ember figyelmét, akinek fontos a környezetünk tisztán tartása. Felmerülhet a kérdés, hogy miért? Azt válaszoljuk – mivel a textíliák természetes szálakból készülnek, ezért elégetéssel könnyen ártalmatlaníthatók.

Így nem kell attól tartanunk, hogy az ilyen típusú burkolat kiválasztásával rátesszük a kezünket az egyre növekvő hulladéklerakókra, amelyek nem használhatók fel újra az újrahasznosítási folyamat során. Ez egy egészséges, dicséretes választás. A vászon abrosz nem hajlik és nem kopik le. Ezért nem kell attól tartanunk, hogy használat közben elveszítik csodálatos esztétikai tulajdonságaikat. Az esztétikáról szólva ez a termék nagyon elegánsnak és elegánsnak tűnik. Minden bizonnyal bármelyik étkezőben nagyszerűek lesznek, és a legszebb dekorációt képezik.

Vászon asztalterítők: mi a különbség

Most, hogy ismerjük tulajdonságaikat, a vizuális szempontokra összpontosíthatunk. Vásárlóink elvárásainak, változatos ízlésének és igényeinek kielégítése érdekében ügyeltünk arra, hogy kínálatunkban megtalálhatóak legyenek a nagyon egyszerű huzatok és olyanok is, amelyekre feltűnő a kidolgozás. Az alábbiakban a vászonterítők több kisebb alcsoportra való felosztását mutatjuk be. Talán segít meghozni a végső döntést, és kiválasztani a tökéletes modellt, amely elragadóan kiegészíti otthoni elrendezését:

 • Sima vászon asztalterítők, további díszítőelemek nélkül, csík, csipke vagy szegés formájában. Ez egy nagyon univerzális javaslat, minden körülmények között tökéletes. Nyers, tömör fából készült kiegészítőkkel kombinálva tökéletesen illeszkedik az "öko" trendbe. Ha az elrendezés természetes jellegét szeretnénk hangsúlyozni, akkor érdemes az ebédlőbe semleges tónusú len abrosz után nyúlni. Főleg a barna, szürke és zöld árnyalatúakat.
 • Díszcsíkkal befejezve. Ez a javaslat minden bizonnyal tetszeni fog azoknak, akik értékelik a nagyon finom, diszkrét díszítőelemeket. Az egész túlzás nélkül néz ki, nagyon finom és csajos. Az anyag romantikus jellegének hangsúlyozása érdekében érdemes bézs és fehér árnyalatú modelleket választani. Az élénk színek nemcsak dekorációink szépségét hangsúlyozzák, hanem optikailag is megnövelik az asztalt és az egész helyiséget, így étkezőnk tágasabbnak tűnik.
 • Dekoratív csipkével készült. Ez a legklasszikusabb javaslat. Kétségtelenül ellopja a hagyományos megoldások szerelmeseinek szívét. Nagyon ünnepi, kecses jelleget kölcsönöz majd étkezőnknek.
 • Vágás szegéssel. A Merezhka nem más, mint az áttört hímzés speciális technikája, amely abból áll, hogy a szövet szálait mindig egy irányba húzzák. A kopás elkerülése érdekében az anyag széleit mindkét oldalon forgatóval kell beszegni. Bár mindez rendkívül egzotikusan hangzik, a szegéssel díszített vászon asztalterítők az egyik leghagyományosabb, legidillibb ajánlatunk. Az így elkészült borítók nagyon hatásosak és látványosak. Lenyűgöző hatást keltenek, így nincs szükségük további díszítőelemekre díszes szalvéták vagy díszes asztaldíszek formájában.

Vászon asztalterítők az étkezőbe: formák és méretek

A megfelelő lenvászon terítő kiválasztásakor ne csak a színei és a kialakítása vezéreljen. Bár a vizuális szempontok nagyon fontosak, a megfelelő borítóméret kiválasztása is fontos. Végül is a méret határozza meg, hogy az anyag hogyan feküdjön az asztalon. A túl kicsi vászon asztalterítő közös lakomázás közben ráncosodhat és felgördülhet.

A túl nagy terítő ráesik székünk üléseire, és megnehezíti az asztalnál való összegyűlést. A tökéletes vászon terítő az, amely egyszerre szép és funkcionális. Az elfogadott szabályok szerint a terítőnk hajtásának hossza húsztól huszonöt centiméterig terjedjen. Vásárlás előtt érdemes odafigyelni a formájára is. Az abrosz formájának az asztallap formájához igazodva nagyon szép, egyenletes és harmonikus hatást érhetünk el.

Szortimentünkben a következő formákban találhatók abroszok: téglalap, négyzet, kerek és ovális vászon abrosz. Azt azonban nem mondják, hogy szigorúan be kell tartanunk az elfogadott normákat és elveket. Például az étkezőasztal négyzet alakú vászonterítői nemcsak négyzet alakú asztalokon, hanem kerek asztalokon is jól használhatók. Hasonlóképpen, a téglalap alakú vászonterítő nemcsak a téglalap alakú, hanem az ovális asztalok elegáns dekorációja lesz. A vászonterítők ezért az Ön igényeihez és preferenciáihoz igazíthatók, segítségükkel egyedi, otthoni elrendezést hozhatnak létre.

To Top