A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Mikroszálas ágynemű

Mikroszálas? mikroszálas? mikrofázis? Könnyű eltévedni az idegen hangzású nevek világában. Nem mindig tudjuk, hol keressünk megbízható információkat. Így előfordul,

hogy az internetes fórumokon talált vagy valahol a buszon hallott véletlenszerű információkra hagyatkozunk. A kommunikációs káosz ellenére azonban kiderül, hogy az ördög nem is olyan szörnyű, mint ahogy lefestik! Tekintse meg mini útmutatónkat.

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Az egzotikus mikroszál nem más, mint egy speciális szálfajta, amelyet az egyik legmodernebb technológia segítségével hoztak létre. Ezek a szálak nagyon széles körben alkalmazhatók. Többek között takarókbanpárnákban és ágyneműben használják, és a mikroszálas ágynemű a mai epizód hősnője. Jó olvasást!

Mikroszálas ágynemű: vékonyabb, mint a selyem

A szövetek két típusra oszthatók: természetes és mesterséges/szintetikus. Az előbbiek közé tartozik például a len, a gyapjú vagy a pamut, az utóbbiakba pedig a viszkóz, a lyocell és a mikroszál. Sokáig az volt a hiedelem, hogy bőrünk számára a legjobb anyagok a növényi rostok, a selyemek és az emlősök szőrei. A mikroszálas azonban megcáfolja ezt a mítoszt. Azt bizonyítja, hogy a kémiai eljárásokkal nyert anyagok ugyanolyan jók, sőt bizonyos szempontból még jobbak is. Hogyan lehetséges ez, kérdezhetik valaki? Nos, a mikroszál nagyon vékony poliészter és poliamid szálak keverékéből készül. Tízszer vékonyabbak a selyemnél, majdnem harmincszor vékonyabbak a pamutnál és százszor vékonyabbak az emberi hajnál!

Mikroszálas ágynemű: fontos a súly?

Sokan szeretnénk a lehető legtöbb információt begyűjteni a termékről vásárlás előtt. Ellenőrizzük a gyártót, összetételt, származási országot, ajánlott mosási hőmérsékletet. Nagyon gyakran a legalapvetőbb információk mellett a grammatika említését is észrevesszük, és ekkor megjelenik egy nagy fejtörő. Mi is pontosan a grammatika, hogyan mérik, és ami még fontosabb, mit jelent számunkra? Hogy ezt könnyebben megértsük, képzeljük el a helyzetet. Kézbe vesszük az anyagot és kivágunk belőle egy 100x100 cm-es darabot. Ezután ezt a szegmenst a mérlegre helyezzük és megmérjük. Az eredmény, amit most kaptunk, nem más, mint a grammatika.

Most már tudjuk, mi ez a mitikus grammatika, és hogyan kell mérni. De mi a helyzet a harmadik kérdésre adott válasszal? Mi a grammatika jelentősége a textiltermékekben? Nos, a vastagabb és tömörebb anyagok nagyobb tömegűek, a vékonyabbak és a kényesebbek – kisebbek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy itt nincs feltüntetve a túlértelmezés. Nem mindig a legnehezebb anyagok a legjobb minőségűek, és a legkönnyebb a legrosszabb. Miért? Az ok nagyon egyszerű. A szövet merevsége is nő a grammtömeggel. A tökéletes mikroszálas ágyneműgarnitúra kiválasztásakor ne csak a címke, hanem saját preferenciáink és esztétikai benyomásaink is vezessünk.

Mikroszálas ágyneműgarnitúrák: arany hét

Az álom ágyneműgarnitúra mindannyiunk számára egészen mást jelent... és ezzel semmi gond. Hiszen ahány ember, annyi vélemény. Ügyfeleink elvárásainak kielégítése érdekében gondoskodunk arról, hogy mikroszálas ágynemű kínálatunkban olyan modellek is szerepeljenek, amelyek a különböző ízléseknek megfelelnek. Az időtlen klasszikusok és a modern megoldások kedvelői egyaránt. Az alábbiakban bemutatjuk a következő szezonra vonatkozó javaslatok listáját. Garantáljuk, hogy minden hálószobában nagyszerűen fognak kinézni.

Amelia kollekció – rendkívül finom és romantikus mikroszálas ágyneműkészleteket tartalmaz. Ezeket a burkolatokat elsősorban a lélegzetelállító virágminták jellemzik. A virágmotívumok lenyűgöző méretükkel és színmélységükkel vonzzák magukra a figyelmet. A legmodernebb festési technikáknak köszönhetően a nyomat mosás után sem veszíti el intenzitását. Kiváló választás érzéki és finom nők számára. Az Emerald kollekciót – akárcsak elődjét – a természet ihlette. Rendkívül hűen tükrözi azokat az elragadó színeket, formákat és méreteket, amelyeket az ablakon kívül láthatunk. Az egész azonban nem úgy néz ki, mint Amelia esetében - finom és romantikus, hanem könnyed, friss és szép. Az ilyen sokszínű mikroszálas ágynemű kétségtelenül gyönyörű lesz mind egy érett tinédzser, mind az anyja hálószobájában. A Furry kollekció a hagyományok szerelmeseinek ajánlott, akikben van egy csipetnyi őrület. Első pillantásra nagyon ártatlannak tűnik. Sima, egyszínű. Nincsenek tarka minták vagy elsöprő nyomatok. Semleges színekben pompázva fantasztikusan kiegészíti egy elegáns hálószoba belsejét. Mi a gubanc? Hát ez az ágynemű kétoldalas! Hangulatodtól függően kiteheted a komoly, visszafogott vagy a kicsit szórakoztatóbb, intenzívebb és energikusabb oldalát. A választás a tiéd!

Hipnózisgyűjtemény – sokszínűségével gyönyörködtet. Több tucat mikroszálas ágynemű-modellből áll. Színben és kivitelben is különböznek egymástól. Ezért függetlenül attól, hogy világos vagy sötét anyagokkal szereted körülvenni magad, akár a geometrikus, akár a naturista mintákat kedveled - kétségtelenül találsz magadnak valamit. Rendkívül puha anyaga tökéletesen illeszkedik a testhez, biztosítva a pihenés kiváló minőségét és kényelmét. A Owls kollekció - a háztartás legfiatalabb tagjait szem előtt tartva jött létre. A mikroszálas ágynemű nemcsak egyedi tulajdonságai miatt, hanem magával ragadó grafikai kialakítása miatt is remekül beválik gyerekszobáinkba. A baglyot - a bölcsesség szimbólumát - ábrázoló tarka nyomatok egy teljesen új képregénykiadásban minden bizonnyal ellopják a kismanók és szüleik szívét.   Prestige kollekció - egyszerűségével rabul ejti. A mikroszálas ágyneműt kivételesen elegáns, stílusos változatban mutatja be. Segítségével ízt és stílust kölcsönöz belsőjének. A természetes színekben megőrzött szövet (többek között fehér, bézs, barna és szürke árnyalatokat is tartalmaz), így a hálószobájában ugyanolyan csodálatosan érzi magát, mint egy luxusszállodában. A burkolat sima anyagára keskeny csíkok kerültek, amelyek nagyon finom dekorációs elem. Nem hasonlítanak a tarka és mutatós állatlenyomatokhoz vagy a sokszínű virágmotívumokhoz. A változatosság útvesztőjében az olyan klasszikus dolgok, mint a vízszintes vonalak, igazi megkönnyebbülést jelentenek szemünk számára.

A Teddy kollekció – azok számára, akik nagyon közel állnak a skandináv stílushoz. Fehérre meszelt belső terek, nyersfából készült bútorok, természetes anyagokból készült pihe-puha takarók... A skandináv stílusú elrendezést meleg ágyneműk egészítik ki. A kollekcióban található mikroszálas készletek a legnagyobb hidegre is tökéletesek. Nemcsak a hidegtől védik meg, hanem kellemes melegséggel is betakarják. A kétoldalas anyagból (egyik oldala gyapjúra emlékeztet, a másik báránybőr utánzata) készült ágynemű rendkívül praktikus és egyben szép kiegészítő. Nyomatékosan javasoljuk, hogy tekintse meg ajánlatunkat. A választékunkban található összes ágyneműgarnitúra a legnagyobb gondossággal készült, a legjobb minőségű anyagok felhasználásával.

Szintetikus szálakból készült ágynemű és gondozásuk

A mikroszálas ágyneműgarnitúrákat nagy vízfelvevő képesség jellemzi. Ez nem jelent mást, mint azt, hogy tökéletesen felszívják a nedvességet. Ráadásul gyorsan száradnak is. Nagyon rövid időn belül visszatérnek eredeti állapotukba. Ami rendkívül fontos, a nem megfelelő gondozás miatt ez az anyag elveszítheti tulajdonságait. Éppen ezért fontos betartani a gyártó ajánlásait, és az ápolási folyamatokat az anyag igényeihez igazítani. Ezért a mikroszálas ágyneműt a csomagoláson feltüntetett hőmérsékleten, fehérítő és öblítő használata nélkül mossuk. Nemcsak a rostok szerkezetét zavarhatják meg, hanem a szálak egymáshoz tapadását is okozhatják. Ez a folyamat visszafordíthatatlan.

Tehát hogyan kell gondoskodni a mikroszálas ágyneműről? Milyen a helyes mosási ciklusuk? Először is kezdjük a készlet kifordításával. Ennek köszönhetően hosszabb ideig megőrizzük a színmélységet. Rendkívül fontos a paplanhuzat rögzítésének ellenőrzése is. A huzatok típustól függően mechanikus cipzárral, szegecsekkel, gombokkal vagy kampókkal rögzíthetők. Mindazonáltal, függetlenül attól, hogy milyen típusú rögzítésünk van, ne feledje, hogy zárva kell maradnia. A kisméretű, kiálló műanyag vagy fém alkatrészek letörhetnek és károsíthatják a mosógép dobját. Érdemes tehát ügyelnünk berendezéseink biztonságára, és mielőtt a szövetet a gépbe helyeznénk, alaposan ellenőrizzük, hogy a készletben található anyag és kiegészítő alkatrészek nem veszélyesek-e.

Ha a műszálas ágyneműnk állapota megfelelő, betesszük a mosógépbe. A pamut ágyneművel ellentétben a mikroszálas ágyneműt nem kell összehajtani a gyűrődés minimalizálása érdekében. A mikroszálas gyűrődésmentes tulajdonságairól ismert. A mosási program befejezése után a készlet élettartamának meghosszabbítása érdekében öblítse le hideg vízben, csavarja ki és akassza fel száradni. Kész!

To Top