A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Nyújtófák

Egy jól felszerelt konyhában sem szabad sodrófa nélkül. Lapítása számos étel elkészítésének fontos állomása, így a gombócok, adalékanyagok, pl. tészta vagy édes

sütemények. A Restilo áruház széles kínálatában nemcsak a fából készülthagyományos sodrófák találhatók, hanem a speciális feladatokra szánt acél modellek és marók is. Segítségükkel a tészta gyorsan és szinte könnyedén megkapja a megfelelő vastagságot. Kínálatunkban csak kiváló minőségű, masszív sodrócsapok találhatók, kényelmes fogantyúkkal.

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Hagyományos görgők és nem szabványos modellek a Restilo-ban

Változatos típusú hengerek széles választékát kínáljuk vásárlóinknak a hagyományos fa modellektől a modern, állítható tésztavastagságú hengerekig. Azonban az üzletünkben kapható összes sodrófaban közös a nagy tartósság és a divatos kialakítás. Ergonomikus, megbízhatófa sodrófákt ajánlunk, amelyeket generációk óta használnak a konyhában, és még mindig nagyon népszerűek a főzés-sütés amatőrök és amatőrök körében. Alternatívaként szolgálnak aszilikon hengerek, amelyek jellemzője a kis súly. A tészta nem tapad a felületükhöz, ami lerövidíti a hengerlési időt és jelentősen megkönnyíti a feladatot. Az Acél sodrófákat nem is olyan régen csak nagy éttermekben használták. Egyre gyakrabban lehet azonban találkozni velük az otthoni konyhákban, ahol berendezésük esztétikai elemét jelentik.

Fából készült sodrófák – előnyei és hátrányaik

A fából készült sodrófa különleges helyet foglalt el nagyanyáink és anyáink konyhájában. A haladás ellenére a konyhai felszerelésnek ez az eleme még mindig nem szűnt meg. Még mindig használják péksütemények és ízletes ételek elkészítéséhez. A fa hengerek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek, de nem olyan tartósak, mint az acél modellek. A nehezen eltávolítható szennyeződések felhalmozódnak a keletkező üregekben, amelyek nagymértékben befolyásolhatják a sütés és főzés során a higiénia szintjét. A fa sodrófák kétségtelenül környezetbarátak. Természetes kialakításukkal rabul ejtik, alkalmasak rusztikus, hagyományos és modern konyhákba. Használatuk során viszont számolni kell azzal, hogy a tészta hozzáragad a felületükhöz, ha előtte nem szórjuk meg liszttel. A fa hengerek a Restilo kínálatában rendkívül vonzó áron érhetők el. Mosogatógépben nem moshatók, de a megfelelő karbantartásnak köszönhetően nem okoz gondot a tisztán tartásuk.

Acél sodrófák – praktikus és tartós

A fából készült sodrófák versenye olyan acél modellek, amelyek sima felületét nem kell liszttel behinteni. A tészta nem tapad rá, és az acélbevonat erősségének köszönhetően nincsenek üregek, ahol a baktériumok felhalmozódhatnának. Az acél sodrófák ezért hosszabb élettartammal tűnnek ki. Könnyebb tisztán tartani őket, mint a famintákat. Ergonómikus fogantyúkkal felszerelve lehetővé teszik a tészta gyors és hatékony lapítását. A piacon találhatók rozsdamentes acélból készült, fa vagy acél fogantyúval ellátottsodrócsapok. Ez utóbbiak elsősorban professzionális használatra készültek. A Restilo kínálatában olyan fa fogantyús modellek találhatók, amelyek egy kis természetességet és melegséget visznek minden konyhába.

Állítható vastagságú sodrófák

A kielégítő hengerlési eredmény érdekében érdemes egy speciális, állítható vastagságú hengerrel felszerelni. Ennek köszönhetően minden helyen egyforma vastagságú lesz a tészta. Az étel vagy a sütés típusától függően az állítható vastagságú sodrófák ennek megfelelően állíthatók. Beállításuk tartománya általában 2-8 mm. A kiváló minőségű műanyag használatának köszönhetően tisztán tartásuk nem jelent problémát. Az Állítható vastagságú tésztasodrófák kiváló választás haladóknak, akik ismerik a főzés és sütés titkait, de nem csak. Kezdő szakácsok is használhatják, akik tökéletes eredményt szeretnének biztosítani a tekercseléskor. A Restilo üzlet modern állítható vastagságú sodrófákat kínál divatos és funkcionális kialakítással.

Szilikon sodrófák és marók

A szilikon hengerek legnagyobb előnye a könnyű súlyuk. Ezek a könnyű, konyhai kiegészítők rendkívül kényelmesek és egyben esztétikusak is. Számos vonzó színben megvásárolhatók, amelyek élénkítik és gazdagítják a konyhában kialakított elrendezést. A szilikon hengerek sokkal könnyebbé és kevésbé fárasztóvá teszik a görgetést, mint a nehezebb anyagokból készült modellek esetében. A tészta nem tapad rájuk, a felületükön lévő szennyeződés könnyen eltávolítható a mosogatógépben történő mosogatás során. A szilikon görgők nem minden, ami megtalálható a Restilo áruház kínálatában. Javasoljuk továbbá a megbízható pogácsaszaggatókat, amelyeknek köszönhetően egyenletes köröket, fésűket, lyukakat alakítunk ki a felületén, ami jelentősen meggyorsítja a péksütemények vagy ételek elkészítését.

To Top