A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Dekoratív párnák

Általában négyzet alakú, néha téglalap alakú, négy sarka és tollazata van. Előfordul, hogy valaki "jasiek"-nak hívja. Gyerekkorunkban egy bújós játékot helyettesített

nekünk, és amikor a testvéreivel játszott, ő volt a fegyverünk. Gyorsan felszívja a női könnyeket, enyhülést hoz az idegekre, nevezhetjük a legbensőbb gondolatok és álmok bizalmasának. Miről beszélünk? Ez néhány embert meglephet, de ez egy alvópárna.

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Dekoratív, dekoratív vagy kényelmes párnák?

Párnák nélkül a hálószoba nem lenne olyan hangulatos, és az alvás kevésbé lenne pihentető. Nem mindig vesszük észre, hogy ez mekkora hatással van életünk kényelmére. Matrac vásárlásakor különös figyelmet fordítunk arra, hogy kényelmes legyen, tökéletesen illeszkedjen a hátunkhoz. Sok órát töltünk az üzletben, hogy kiválasszuk a legjobbat. Nem túl kemény és nem túl puha. Ha azonban dekoratív párnákat vásárolunk a hálószobába, azt gyorsan megtesszük, és a döntéseink nincsenek átgondolva. Nagyon gyakran csak a megjelenésük, esetleg a lágyságuk az elsődleges számunkra. Megfeledkezünk a kényelemről, és ezzel nagy hibát követünk el. Főleg, hogy kutatások szerint - a lengyelek 44%-a panaszkodik fáradtságra közvetlenül ébredés után. Érdemes megjegyezni, hogy az elegendő alvás nemcsak az elegendő alváson múlik, hanem mindenekelőtt a kényelmes párnákon is.

Az első párnák az ókorban jelentek meg. Egyiptomban és Mezopotámiában csak a leggazdagabb arisztokraták rendelkezhettek velük. Akkoriban nem kényelmes pihenésre használták. Nem puha párnák voltak, mint a pehely, puha, mint a bársony, kellemes tapintásúak, hanem kemények, mint a szikla. Dekorációs funkciójuk sem volt, mert nem fordítottak figyelmet a megjelenésükre. Kínában más volt. Ott a párnákat mesterműveknek nevezték. Főleg a királyi családnak készültek, akik nagyra értékelték a tárgyak esztétikai értékét, hogy kitűnjenek a burzsoáziából. A párnák különféle formákat öltöttek, emberi alakokat, állatokat ábrázoltak, valamint geometrikus mintákat festettek rájuk. Szerencsére a mai textilpiac korlátlan számú alvópárnát kínál. Sokféle típusban kaphatók, és mindenki megtalálhatja az ideálisat.

Díszpárnák a hálószobába – ügyeljen a kényelemre is!

Van oka annak, hogy életünk 1/3-át alszunk. A jó éjszakai alvás nagyban befolyásolja közérzetünket és másnapi teljesítményünket. Állandó rohanásban élünk, agyunk naponta több ezer ingert és információt dolgoz fel, így csak alvás közben tudunk teljes mértékben regenerálódni. Felébredtél már éjszaka egy síró babára, vagy egyszerűen nem tudott elaludni sokáig? Hogy érezted magad másnap? ingerlékeny voltál? Nem volt energiád felkelni az ágyból? Semmi szokatlan. Amikor alszunk, szöveteink és idegsejtjeink újjáépülnek. Ha ezt a folyamatot megzavarjuk, reggel rossz hangulatban kelünk fel. Esetleg Ön olyan ember példája, aki úgy alszik el, mint egy csecsemő, alszik nyolc órát, de mégis nyak- és hátfájással ébred? Az ortopéd látogatása rövid időre megoldja a problémát. Úgy gondolja, hogy hálószobája a kényelmes pihenéshez készült. Tágas, világos, rend és rend. Drága, kényelmes matracon alszik, rendszeresen szellőzteti a hálószobáját, és ágyneműt cserél. Ezért töprengsz folyamatosan azon, hogy miért nem alszol eleget, és mi okozza a hátproblémákat. Gondolkozott már azon, hogy a hálószobájában lévő párnák megfelelőek-e az Ön számára? Nem? A lehető leghamarabb le kell cserélni, mert az alvás kényelme nagyban függ a jól megválasztott alvópárnától.

A rossz párna miatt reggelente nyak-, gerinc- vagy vállfájásra ébredünk. És éjjel a horkolásunk felébreszti a háztartás összes tagját. Ezért egy kényelmes párna vásárlása a hálószobába ugyanolyan fontos, mint a kényelmes cipő vásárlása. A párnákat úgy alakítottuk ki, hogy alvás közben pihenhessünk. És mint kiderült, nem csak akkor. A japán tervező, Fukusada egy patkó alakú párnát készített a vállalati alkalmazottak számára, hogy bármikor elszakadjanak a környező valóságtól. Karjai hatékonyan elnyomják a zajt, és a fejhallgató csatlakoztatásának lehetősége arra készteti a némítást, ameddig csak lehetséges.

Dekoratív alvópárna jó reggelt és jó éjszakát

Most, hogy tudjuk, miért olyan fontos, hogy alvópárnánk kényelmes legyen. Motiváltabbak vagyunk arra is, hogy több időt és figyelmet fordítsunk arra, hogy megtaláljuk azt, amelyik minden szempontból tökéletes számunkra. Így nem maradt más hátra, mint ismerni azokat a kritériumokat, amelyek segítségével megjelölhetjük, melyik díszpárna biztosít majd boldog, egészséges alvást. Mire kell különösen figyelni vásárláskor? Nézze meg, milyen egyszerű. Nos, vásárláskor elég a következő tényezőkre figyelni:

  • Az alvópárna mérete és alakja,
  • milyen testhelyzetben alszik leggyakrabban?
  • milyen párnázás van benne?
  • Ön allergiás?

Ha nem akarsz reggel fájós nyakkal ébredni, ne kövesd a "A hercegnő és a borsó" című mese főszereplőjének példáját, és ne aludj túl magasan. Ha ágyában párnák halmozottak, jobb, ha minimalizálja őket. A túl magas párna miatt merev nyakkal és fájós nyakkal ébredsz, ahelyett, hogy reggel kipihenten és tele energiával kelnél fel. A legjobb lengyel ortopédusok szintén nem javasolják a lapos párnákon való alvást. Tehát mi lesz az ideális? A tökéletes párna kiválasztása egyéni kérdés. A választás során csak a saját preferenciáinak kell vezérelniük, ezért ne vásároljon ugyanazt a párnát az egész család számára. Ez az egyik leggyakoribb hiba, amit vásárláskor elkövetünk. Egy másik, hogy túl kicsi vagy rossz minőségű töltetű párnákat válasszunk, amelyek egy hónap alvás után úgy néznek ki, mintha valaki leeresztette volna. A kényelmes párnának, hogy betöltse funkcióját, ki kell töltenie a kar és a fej közötti teljes teret. Elsősorban a nyakat kell támogatnia. Ezt szem előtt tartva sokkal könnyebb lesz alvópárna vásárlása.

Minden a fekvés helyétől függ – díszpárnák a székeken

A párnák méretét, keménységét, magasságát és formáját aszerint választjuk meg, hogy milyen testhelyzetben alszunk leggyakrabban. Ennek ellenére a kutatások szerint a legjobb párnák azok, amelyek mérete 40x60. Különböző párnák azok számára, akik inkább az oldalukon alszanak, mások pedig azoknak, akik alvás közben nem fordulnak egyik oldalról a másikra, hanem szinte mozdulatlanul a hátukon alszanak egész éjszaka. Mi van azokkal az emberekkel, akik annyit mocorognak éjszaka, hogy különböző testhelyzetekben alszanak? Tökéletesen kényelmes párnákat is találnak.

Ha hanyatt alszol, igazán szerencsés vagy. A tudósok szerint a "hasra fekvés" a legjobb az alvásunknak, és így az egészségünknek is. A mindennapi tevékenységek, mint a séta, ülés és állás megterheli a gerincünket. Amikor függőlegesen alszunk, testsúlyunk egyenletesen oszlik el, és egyik izmunkat sem fenyegeti az összehúzódás veszélye. A gerinc pihenhet és regenerálódhat egy intenzív nap után.

Az arc bőre nem nyúlik meg, mert semmilyen módon nem nyomjuk. Ezzel megóvjuk a ráncoktól. Így nyugodtan kijelenthető, hogy ez egy tökéletes pozíció a kényelmes alváshoz. Nekünk pedig még egészségesebb lehet, ha hanyatt fekve egy közepes vastagságú és puha alvópárnát teszünk a fejünk alá. Ekkor a fej a test többi részével egy magasságban lesz. A nyaki csigolyák nem fognak összehúzódni. Ha hanyatt alszik, ügyeljen arra is, hogy a nyaka és a válla kényelmes párnán feküdjön.

Masz już poduszki? Ozdobne poszewki na poduszki nadadzą im koloru!

Az ágy jobb oldalán alszik el, és a bal oldalon ébred fel. Alvás közben folyamatosan hánykolódik? Ez a legkényelmesebb számodra? Nem vagy egyedül. Az oldalsó alvás a legnépszerűbb pozíció. A lakosság több mint 50%-a alszik így. Leggyakrabban nők. Hogyan aludjunk így, és ne ébredjünk fel reggel hátfájással? Szeretnéd elkerülni a reggeli fáradtságot, mert általában reggel kezded el a munkát. Nagyszerű megoldás az Ön számára egy alvópárna, amely az egész gerincet támasztja alá. Ebben a helyzetben egy kényelmes párnának elég magasnak és szilárdnak kell lennie. Úgy, hogy a fej ugyanabban a vonalban feküdjön, mint a nyaki csigolyák. Ha vigyázol rá, úgy fogsz aludni, mint egy csecsemő, és reggel úgy ébredsz, mint egy újszülött!

A hanyatt aludni kényelmetlen Önnek? Természetellenesnek érzi magát az oldalon. Hason gyorsabban elalszol. Annak ellenére, hogy sokszor nem tudsz mit kezdeni a kezeddel, reggelente pedig párnával az arcodon ébredsz. Csak ez a testhelyzet a legkényelmesebb számodra, de aggódsz a gerinced miatt, mert a hason alvást nem javasolják az orvosok. Nincs ok az aggodalomra. És ebben a helyzetben egészséges alvás lehetséges. Csak egy elég nagy, kényelmes párnára van szüksége a hálószobában való alváshoz, amely a gyomortól a vállakig vezet. Ekkor a gerinc nem lesz kitéve sérüléseknek. Ha hason alszik, csak ezeket az extra puha, lapos és alacsony párnákat válassza hálószobájába. Nézd meg, milyen keveset kell aludnod!

Mi van, ha hanyatt, hason és oldalt fekve alszik éjszaka? Nem, nem kell olyan személyt bérelnie, aki különböző párnákat tesz neked éjszakára attól függően, hogy milyen pozícióban alszol. Nem kell mindhárom párnán aludni. Tehát mit kell tenned, hogy az alvásod minden testhelyzetben nyugodt legyen? Vegyél közepesen puha, rugalmas, nem túl magas párnát. Csak ilyenek lesznek számodra a kényelmes párnák, amelyek boldog, kellemes, hosszú alvást biztosítanak. Győződjön meg saját szemével, milyen kipihenten, energiával telve ébredni, és készen áll arra, hogy másnap a legnehezebb kihívásokkal is szembenézzen!

Kényelmes díszpárna allergiásoknak

Az allergia a 21. század egyik leggyakoribb betegsége, amelyre nagy hatással van a légszennyezettség, az egészségtelen életmód, a rossz minőségű élelmiszerek, valamint a textíliák és a ruházat vegyi festése. Az allergének száma is folyamatosan növekszik. Egyre több anyagra vagyunk allergiásak. Szervezetünk egyre gyengébb, és nem hoz létre megfelelő védőgátat, hogy megvédje magát ellenük. Ezért kell segítened neki. Sajnos az allergiás reakciókat nem lehet teljesen kigyógyítani, de legalább az allergéneket meg kell próbálnunk kiiktatni.

Sok ember allergiás a tollakra és más párnatömésekre. Éppen ezért az allergiásoknak különös figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy milyen párnát választanak, hogy ne okozzanak allergiás reakciókat. A piacon sok párna van allergiásoknak, de ezek vagy csak kényelmesek, vagy csak antiallergén. Nehéz megtalálni a tökéleteset, amely nem csak a kényelmünkről, hanem mindenekelőtt az egészségünkről gondoskodik. Szerencsére kínálatunkban olyan párnát talál, amely mindkét követelménynek megfelel, így az alvás nem okoz gondot, és csak örömet okoz. Az Inez párna a legapróbb részletekre is odafigyelve készült, hogy még a legigényesebb vásárlókat is kielégítse. A gyártás során felhasznált termékek hipoallergének. Ráadásul egy hihetetlenül puha alvópárna. Rendkívül szellős, finom és kellemes tapintású mikroszálas anyaggal díszítették. Modern gyártásból származó elasztikus HCS poliészter szálakkal van töltve, amelyek megakadályozzák, hogy a párna defektes guminak tűnjön. A hosszú fekvés ellenére a betét nem hajlik meg, és a nyomás ellenére mindig visszanyeri eredeti formáját. A HCS poliészter szálak újrahasznosított műanyag palackokból készülnek. Az újrahasznosítás szerelmesei számára ez egy újabb ok arra, hogy különleges helyet találjanak az ágyon egyedi Inez párnánknak. Az Inez párna az allergiásokra készült, de nem csak. Mindenki bebújhat benne, aki a magas alvási komfortot szeretné biztosítani magának és szeretteinek egyaránt.

A dekoratív párnáknak sok neve van

Kényelmesek lehetnek, támogatják az egészséges alvást, de nem az egyetlenek, amelyeket a boltokban keresünk. A díszítéshez párnák is kellenek. Ügyelünk arra, hogy szépek legyenek, és illeszkedjenek a hálószobánkba vagy a nappalinkba. Szeretnénk, ha hangulatosabbá varázsolnák a belső terünket. A közösségi média minden nap tökéletes világot teremt, akár egy meséből. Annyira megszoktuk, hogy egyre jobban körülvesszük magunkat szép tárgyakkal. Ezek közé tartoznak a dekoratív párnák. Virággal, csekkes, sima, geometrikus és keleti mintákkal, feliratokkal, nyomatokkal. Bársony, szatén, szőrme, pomponokkal és rojtokkal... Végtelenül cserélheted. Könnyű eltévedni, hogyan válasszunk ilyen díszpárnákat, hogy harmonizáljanak enteriőrünk stílusával? Milyen mintákat és színeket kombináljon, hogy a szürke kanapé ne legyen többé unalmas?

A színeket pontosan illesztjük, ha mátrixot, ún színes kerekek. Ebből a sablonból leolvashatjuk, hogy mely színek romantikázzák egymást és melyek vitatkoznak egymással. A színeket többféleképpen lehet kiválasztani: analóg módon, kiegészítő módon, hármasban. Analóg színek azok, amelyek közel vannak egymáshoz a színkörön. Például, ha szeretné feldobni a belső teret, a fotel közepére helyezzen dekoratív párnákat három színben: kék, égkék és lila. Ez a megoldás tökéletes lesz egy energiastílusú nappaliba, ahol a visszafogott falak, bútorok és szőnyeg az élénk színek használatának alapja. Ennél a stílusnál elsősorban az erős árnyalatok jelentik a fő eszközt a hangulatteremtéshez, így ha ellentétes színű díszpárnákat teszünk egymás mellé az ágyra, pl. kék díszpárnát zöld párnával, akkor nem követünk el hamisítást. . Ellenkezőleg. A színek ilyen kombinációjával több energiát nyerünk pihenés közben. A sima, színes dekoratív párnák a nappaliba tökéletesen illeszkednek az olyan belső stílusokhoz, mint: boho, pop art, etno vagy grafika. Másrészt a visszafogottabb színek jól működnek a skandináv, a modern, az angol és a provence-i enteriőrben.

És hogyan lehet mintás párnákat kombinálni a nappaliba, hogy ne szédüljünk el a különböző mintáktól? Egy egyszerű, mégis hatékony és koherens megoldás a mintás párnák és a sima párnák kombinációja a minta színében. Érdekes ötlet a dekoratív párnák kombinációja is különböző mintákkal, de azonos színekben. A székek gyönyörű mozaikot alkotnak, amely tökéletes etno stílusú nappaliba vagy étkezőbe.

To Top