A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Az ablakdekoráció olyan elem, amely nélkül a legtöbben el sem tudjuk képzelni az otthon belső terét. Az ebben a kategóriában határozottan kiemelkedõ dekorációk a

szalagfüggönyök. Leggyakrabban fehér vagy krémszínű, tökéletesen illeszkednek bármilyen környezetbe. Az áttört szövet nemcsak dekorációs elem, hanem funkcionális.
is.

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Pliszírozószalagos fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  37%
  24h
  Pliszírozószalagos fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  Special Price 6 161,00 Ft Regular Price 9 824,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Szalagfüggönyök – időtlen szépség, új verzióban

Kétségtelen, hogy a belsőépítészet az otthonrendezés elengedhetetlen szakasza. A különféle díszítőelemek fontos kompozíciós elemek, amelyek felbecsülhetetlen értékű kiegészítői az egésznek. A kiegészítők gyakran olyan fontos akcentussá válnak, amely jelentősen megváltoztatja a környezet karakterét. A szalagon lévő függönyök kétségtelenül ilyen elemek. Szabadon esve, esetleg lenyűgözően feltűzve? Elrendezésüktől függetlenül pompát és meghitt hangulatot hoznak otthonunkba. Az ilyen típusú modellek az ablakdíszek egyik legnépszerűbb formája. Összeszerelésük nagyon egyszerű és nem igényel sok időt.

A függönyök a közelmúltig a függönyök nélkülözhetetlen kísérői voltak, manapság azonban egyre gyakrabban döntünk úgy, hogy önálló változatban használjuk őket. A jelenleg gyártott változatok tökéletesek az egyetlen ablakdísznek, mert az egyszínű, sima modellek helyet adnak olyan érdekes részletekkel gazdagított változatoknak, mint a sallangok, pomponok vagy a többszínű anyagból készült csíkok.

A függönyök szalagos elrendezésének módja – klasszikus vagy modern?

A szalagon lévő függöny fontos kompozíciós elem. Annak érdekében, hogy esztétikusan és hatékonyan nézzen ki, ügyesen kell illeszteni a teljes környezethez és magához az ablakhoz is. Számos stratégia létezik a textil-kiegészítő megfelelő illeszkedésére a kiválasztott térhez. Éppen ezért az első lépés az elérni kívánt hatás meghatározása. A klasszikus megközelítés magában foglalja a függönyök kiválasztását egy szalagon, amelynek hossza megegyezik az ablakpárkány vagy a padló szélével. A kortárs elrendezési irányzatokban viszont azt tapasztaljuk, hogy egyre népszerűbb a hosszúkás formájú anyagok felhasználása. A leeső szövet kissé közömbösnek tűnik, de mégis nagyon stílusos. Ez a hatás azonban nem illik minden helyre. Nagyméretű hálószobákba és napfényes nappaliba ajánljuk. Kis és sötét helyiségekben sokkal jobbak lesznek a szalagon lévő függönyök, amelyeknek a széle kicsit magasabban végződik.

Hogyan kell megfelelően megmérni a függönyöket a szalagon?

A megfelelő kiegészítő kiválasztásához nem csak a szövet hosszára, hanem szélességére is figyelnie kell. A szalagon lévő függöny fesztávjának mindenekelőtt meg kell egyeznie a függönyrúd vagy sín méreteivel – erre lesz rögzítve a díszítés. Az első lépés tehát a sofitrendszer hosszának mérése. A kapott méretet meg kell szorozni kettővel - az így kapott eredmény az az optimális szélesség, amelyre a kiegészítésnek rendelkeznie kell. Ami a hosszt illeti, ahogy fentebb már említettük, ezt a paramétert a kívánt hatásra kell beállítani. A függöny méretének megfelelő mérése érdekében a szalagon a mérés kezdetét a függönyrúd vagy sín magasságában kell elhelyezni. Az ettől a ponttól lehúzott vonal az anyag tényleges hossza.

Függönyök a szalagon – színes szédülés

Vásárlás előtt a megfelelő méretek kiválasztása mellett érdemes átgondolni a szalagra kész függöny színét és lehetséges mintáját is. Otthonainkban egyértelműen az egyszínű és sima változatok dominálnak, fehér vagy bézs árnyalatokban. Az általuk nyújtott hatás klasszikus, időtlen és csupa ragyogás. A világos ablakkeret fokozza a tágasság érzetét, így a kis belső terekben mindenképpen érdemes a fehér és származékai színeiben szalagra feltenni a függönyöket. Kínálatunkban azonban szerepelnek türkiz, lila és sok más árnyalatú változatok is. Az ilyen típusú elemeket azokhoz a helyiségekhez ajánljuk, ahol szeretnénk némi színt adni.

A modern ékezeteket kedvelők kedvelhetik a kész függönyöket, amelyeket látványos rojtok és pomponok formájában gazdagítanak részletek. Az ilyen akcentussal rendelkező modellek tökéletesen illeszkednek a boho terekhez, de véleményünk szerint kiegészíthetik a klasszikus és a modern elrendezéseket egyaránt.

To Top