A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Polcok a nappaliba

Könyvek, folyóiratok, díszfigurák vagy utazási ajándéktárgyak... szeretünk gyűjteni a fontos és a szívünkhöz közel álló dolgokat. Akár akarva, akár nem, napról-hónapra,

évre egyre több olyan kellék van otthon, amelyek egyre jobban betöltik körülöttünk a teret. Hogyan biztosítható, hogy azok a tárgyak, amelyektől nem szeretne megválni, ne borulják el a belső teret, hanem gyönyörű díszeivé váljanak? A polcok egyszerű módja egy üres fal kialakításának, hogy megfelelően tároljuk és megjelenítsük egy északi hercegnő történetét vagy bálványunk fiatalkori CD-gyűjteményét. Mini útmutatónkban bemutatunk néhány ötletet ezeknek a nem feltűnő bútoroknak a négy falban történő érdekes felhasználásához.

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Modern stílusú nappali – tetőtéri polcok

A polcok a teljesen használható bútorok kategóriájába tartoznak. Általában nem tulajdonítunk neki nagy jelentőséget álmaink otthoni terének berendezésekor. Sőt, sokan azt gondolhatják, hogy csak a dekorációs kiegészítők alapja, amit a felületére teszünk. Ennél nagyobb baj nem is lehetne. A restilo webáruházunkban kínált modellek praktikus oldalukkal és esztétikus kialakításukkal egyaránt lenyűgöznek, amelyek tökéletesen illeszkednek a kortárs trendeknek megfelelően díszített belső terekbe.

A fémpolcok és a fali polcok nagyszerűek a modern terekbe. Az első csoportot általában az egyszerű, geometrikus kialakítás jellemzi. A vasból vagy más ötvözetből készült, általában fekete vagy szürke zománccal festett szerkezet remekül mutat egyszínű falon. A fali könyvespolc arany vagy ezüst spray-vel is kefélhető, aminek köszönhetően csillogó, csillogó kiegészítője lesz a belső térnek. Aki szereti a szokatlan megoldásokat és a négy falon belüli művészi habverést, annak minden bizonnyal tetszeni fog az ötlet, hogy egy nyers fémszerkezeten igazi színfoltot hozzunk létre, amely már a látványtól is örömteli hangulatba hoz. A látszattal ellentétben a dekoratív, szabadon álló könyvespolcoknak nem kell szokatlan, csillogó színnel vonzaniuk a tekintetet. A minimalista és egyben kellemes nappali bútorok tökéletes példái a tetőtéri polcok. Az ipari irányzat ihlette őket, amely az 1950-es évek elején New Yorkban született meg. A manhattani tágas apartmanokra jellemző stílus megmutatja, hogyan lehet nyersanyagokat felhasználni valódi műalkotások készítéséhez. A loft fali polcok bizonyítják, hogy a függesztett bútoroknak nem kell csak egy egyszerű fatáblából állniuk. A vasszerkezettel borított tetejek jellegzetes karaktert adnak az egésznek. A modern nappali polcok gyártásához felhasznált alapanyagok tartósak és szilárdak. Ez egy másik előnye az otthoni tér ezen praktikus elemeinek.

A fém forgácslappal kombinálva karcálló és könnyen kezelhető terméket hoz létre, aminek köszönhetően a könyvespolc hosszú évekig a négy falunkban maradhat. Ezenkívül mindkét modell olyan univerzális formával rendelkezik, hogy nemcsak ipari elrendezésekben, hanem hagyományosan berendezett szobákban is nagyszerűek lesznek. Ilyen például a funkcionális minimalizmus iránti szeretetéről ismert Skandinávia ihlette nappali.

Közelebb a természethez, vagy néhány szó a fapolcokról

Amikor a gyönyörű és sokszínű Skandináviáról beszélünk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a fát, mint alapanyagot. Végül is Észak minden lakója erősen kötődik a természethez. Főleg a hangulatos és meleg dán vagy norvég esztétika szerint díszített belső terekben vesszük észre őket. A fából készült könyvespolcok gyönyörűek a világos falakon.

Klasszikus táblák, szokatlan villámok vagy raklapokból készült dobozok... a bútor forma kiválasztása valóban az igényeinktől és a a fal kialakításának ötlete a nappaliban. Nem számít, milyen formát szeretünk, egy dolog biztos: a fából készült modellek lehetővé teszik számunkra, hogy a békés és harmonikus légkör helyettesítőjeként érezzük magunkat a négy fal között. Az ebből az időtlen anyagból készült nappali polcokat esztétikus megjelenés jellemzi. A gondosan csiszolt fának számos vizuális előnye van. Többek között sokszínűségével nyűgöz le – minden felület egyedi a szemcsék, csomók vagy repedések miatt. A finom, meleg szín a fából készült falipolcokról is beszél. Garantálja, hogy minden hely, ahol ezeket a praktikus fali dekorációkat felakasztjuk, hangulatosnak tűnik.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a fa falipolcok az évek múlásával egyre szebbek lesznek. Az évről évre gyengéden öregedő fa rendkívüli varázst nyer. A bemutatott nappali könyvespolc kiváló alapnak bizonyul az élő cserepes növényekhez, valamint réteket, gabonatáblákat vagy más természeti tájakat ábrázoló festményekhez vagy fotókeretekhez. Azonban a vizuális szempontok nem az egyetlen előnye a fa modelleknek. Ezenkívül a tartósság és a mechanikai sérülésekkel szembeni nagy ellenállás jellemzi őket. Ezenkívül ez a bútor hipoallergén. Semmilyen módon nem befolyásolják a háztartás tagjainak egészségét és jólétét, beleértve az allergiában szenvedőket is. A fából készült polcok gyönyörűen hangsúlyozzák az otthoni tér tulajdonosának a természethez való kötődését. Emlékezzünk azonban arra, hogy ha azt szeretnénk, hogy a tölgy vagy farost termékek sokáig szolgáljanak bennünket, akkor gondoskodnunk kell rájuk. Tisztításkor, például amikor por ülepedik, vagy egy forró viaszcsepp beszennyezi a munkalapot, ne használjon durva törlőkendőt vagy vegyi tisztítószereket. Elég egy nedves puha ruhadarab. Ezenkívül ügyeljen a napsugárzásra. A túl sok ultraibolya sugárzás károsíthatja a fát.

A tökéletes páros egy fekete könyvespolc és egy fehér könyvespolc formájában

Fekete-fehér, fehér és fekete… sokak számára ez a két időtlen szín elválaszthatatlan egymástól. Olyanok, mint a nappal és az éjszaka, az ég és a föld. Függetlenül attól, hogy szeretjük a kontrasztokat, vagy közelebb állunk a monokromatikus terekhez világos vagy sötét színekben, ez a duó klasszikus, ha elegáns és stílusos belső terekről van szó. A fekete-fehér dekoráció a hagyományos helyiségekhez egyaránt illeszkedik, és tökéletesen illeszkedik a modern lakberendezési irányzatokra jellemző minimalizmushoz. Érdekes módon a fehér-fekete pipa az egyik fő szimbólum, utalva a régi időkre, a retróra. E kifejező kombináció szerelmesei számára mindig van mód arra, hogy bemutassák a nappaliba vagy a hálószobába. Ha azonban elég kicsi a területünk, akkor oda kell figyelnünk a fekete-fehér megfelelő arányára, nehogy ellepje a helyiséget.

Ebben az esetben remek ötlet lehet a kiegészítők, például mindenféle praktikus belső dekoráció. Alakítsunk ki egy üres falat fekete-fehér könyvespolccal. Ha ezt a két különböző színű bútort egymás mellé helyezzük, érdekes kompozíciót kapunk. Választhatunk egyforma, geometrikus modelleket, vagy választhatunk két teljesen különböző könyvespolcot a nappaliba, aminek köszönhetően négy falunk még eredetibbnek tűnik majd. A fekete-fehér függő dekorációk nyers karaktere könnyen megtörhető a felületre helyezett dekoratív kiegészítésekkel.

Az egzotikus utazások vagy családi ünnepségek többszínű ajándéktárgyai hangulatosabbá és személyesebbé teszik a nappalit. Arról viszont ne feledkezzünk meg, hogy egy klassz elrendezés elkészítéséhez ne feledjük, hogy az egészet ízlésesen kell díszíteni, túlzott mennyiségű dísz nélkül. A minimalistáknak minden bizonnyal tetszeni fog az ötlet, hogy néhány fekete polcot helyezzenek el alul, és néhány világos polcot akasszanak föléjük hasonló elrendezésben. Ekkor elég néhány kedvenc könyvet, magazint, CD-t elhelyezni néhány felületen, és az egész rendkívül hatásos dekorációnak tűnik. Restilo webáruházunkban olyan geometrikus formájú polcokat találhat, amelyek a modern építészeti megoldásokba foglalt egyszerűséggel gyönyörködnek. A széles kínálatban egyaránt találunk fekete, fém modelleket a francia divat ihlette dekoratív részletekkel, valamint klasszikus elemeket, amelyek bármilyen dekorációba illeszkednek. A két kontrasztos színben pompázó fali polcok segítségével egy ipari nappalit és egy kellemes provence-i szobát is berendezhetünk, amely tele van idilli hangulattal.

Otthoni könyvespolcötlet

Gyakorlatilag minden, a papírkártyákra írt történetekben való elmélyülés szerelmese álma egy privát könyvespolc az otthon belsejében. Azonban nem mindenki engedhet meg magának egy külön termet, amely nemcsak iroda lesz, hanem olvasóterem is. A kis méret azonban nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk a terveket, hogy könyvekkel töltsük meg a minket körülvevő teret. A klasszikus polcok tökéletesek kis lakásokba. Ez egy kiváló szabadalom a szabad tér kialakítására, a túlterhelt belső tér benyomása nélkül. Az otthoni könyvtár létrehozása könyvespolcok  használatával nagyszerű megoldás, különösen azoknak, akik ismerik a „tsundoku” fogalmát. A Felkelő Nap országából eredő szó azokat az embereket határozza meg, akik annyi könyvet vásárolnak és gyűjtenek, hogy képtelenek mindet elolvasni. Ez az állapot azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden alkalommal, amikor belépünk a nappaliba vagy a hálószobába, a mennyezetig felhalmozott verseskötetek képe fogad bennünket. A kortárs építészek és az otthoni terek rendezői tökéletesen megbirkóznak az irodalomrajongók szisztematikusan gyarapodó történetgyűjteményével. A polcok segítenek abban, hogy biztonságosan tároljuk, és egyben gyönyörűen megjelenítsük kedvenc költőink vagy íróink műveinket. Ne feledjük azonban, hogy az így elhelyezett könyvespolcnak is illik nappalink vagy előszobánk dekorjához. Az ügyesen kiválasztott polcok gyönyörűen kiemelhetik a szoba karakterét. Ha a négy falunkban megvan a harmónia a természetes anyagok használatából fakadóan a rusztikus irányzatnak vagy az egyre népszerűbb biofíliának megfelelően, akkor fókuszáljunk a fapolcokra.

A könyvespolcokból álló könyvespolc az otthoni enteriőrben betöltött kétségtelenül esztétikai szerepe mellett praktikus is legyen. Hiszen mindenki, aki könyveket gyűjt, az olvasás szeretetéért teszi ezt, így minden egyes kiválasztott kötet után nyúlni egyszerűnek és kellemesnek kell lennie. Ezenkívül a több polcból álló kompozíciónak nagy súlyt kell viselnie. Tehát válasszunk szilárd és stabil modelleket. Nem szabad megfeledkezni a megfelelő összeszerelésükről is, megfelelő tiplik, csavarok és fúrók használatával. Így biztosak lehetünk abban, hogy a dekoratív falipolcokból álló könyvespolc hosszú évekig szolgál majd bennünket, nemcsak a belső tér praktikus elemévé válik, hanem szép díszítésévé is.

Dekoratív polcok mindenkinek

Mini útmutatónkban nem feledkezünk meg a dekoratív falipolcok kedvelőiről sem, amelyek a kidolgozással és a díszes részletekkel örvendeztetnek meg. A funkcionális és egyben rendkívül stílusos modellek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy olyan egyedi elrendezést alakítsunk ki a minket körülvevő térben, amely nemcsak a háztartás tagjait, hanem a vendégeiket is meg fogja tetszeni. A Restilo webáruház gazdag kínálata között egyaránt megtalálhatóak dekoratív falipolcok és farostból készültek is. Klasszikus, kompakt dekorációkat kicsomagolás után azonnal a falra akaszthat, vagy szabadjára engedheti fantáziáját, és maga fesse ki, díszítheti a kész modelleket. Reméljük, hogy mini útmutatónk segített felfedezni a polcokat, amelyeknek köszönhetően szebbé varázsolhatja otthonát.

To Top