A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Egy nagy bútordarab, amely tökéletesen kitölti a nappali elrendezésének sarkát? A jól ismert és szeretett sarokkanapék új, modern változatban térnek vissza otthonunk

enteriőrjébe! Az egyenesen a 90-es évekből származó berendezési tárgyakhoz kapcsolódó bútorok intenzív színekkel és minimalista szerkezetekkel gyönyörködnek, amelyek könnyen beilleszthetők a nappaliba.

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Sarokkanapé a nappaliba – mely belső terekben működik a legjobban?

A nagyméretű nappali bútorok tökéletes belső berendezései nagy méretekkel. Nyilvánvaló. A szögletes ülésmodellel felszerelt tágas nappali gyorsan megtelik. Azonban a sarkokat kis nappalikban használják? Véleményünk szerint abszolút! Tény azonban, hogy ezek beépítése korlátozott térbe gyakran nehéz feladat. Egy megfelelően kialakított környezet meglephet minket azokkal a lehetőségekkel, amelyeket egy adott helyiség rejt magában. A legjobb stratégia ennek a bútornak egy kis nappaliba való elrendezéséhez, ha közvetlenül a fal mellé, egy kiválasztott sarokban helyezi el. Az ilyen helyen elhelyezett sarkok garantálják az üres középpont megtartását, ami a legjobb vizuális élményt nyújtja.

Kényelem és praktikum a legmagasabb szinten – sarokkanapé

Egyre gyakrabban nem csak a kiváló vizuális megjelenítést, hanem a magas szintű funkcionalitást is megköveteljük a belsőépítészettől. Leginkább a többfunkciós bútorokat értékeljük, amelyek további közüzemi előnyöket kínálnak számunkra. Az alvó funkcióval rendelkező sarokkanapékat otthonában kétféleképpen használhatjuk.  Nappal kényelmes ülőhelyként, éjszaka pedig a szükséges ágynemű elemekkel, köztük a megfelelő lepedővel való felszerelés után kényelmes, kétszemélyes kanapéként. Emiatt kiváló felszerelés lehet mind a nappaliba, ahol időt töltünk, például a családdal, mind a vendégszobába. Érdemes megjegyezni, hogy az alvó funkcióval ellátott szaruhártya remek ötlet olyan helyiségek berendezésére is, ahol a terület korlátozott, ami lehetetlenné teszi két autonóm bútortípus - az ülés és az ágynemű - integrálását. Egy funkcionális berendezés ebben az esetben tökéletesen működik, pontosan azt nyújtja nekünk, amire szükségünk van!

Sarok – hogyan válasszuk ki a tökéletes modellt?

Ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzuk bármilyen típusú lakberendezéssel kapcsolatban, véleményünk szerint mindig érdemes megismerkedni az összes elérhető változattal. A sarkok nemcsak esztétikailag, hanem a már említett funkciókban is különböznek egymástól. Az alapmodell csak kényelmes ülésként fog működni. Ha ez elegendő lehetőség számunkra, akkor könnyen lemondhatunk a forma kibontását lehetővé tevő mechanizmussal felszerelt változatokról. Egy heverőrendszerű bútorból is érdemes kivonulni, ha biztosak vagyunk benne, hogy ezt a funkciót nem fogjuk használni. Az alvó funkcióval ellátott sarok általában valamivel drágább. Vegyük azonban figyelembe, hogy ha szeretnénk az ülést kényelmes ággyá alakítani, akkor a modellválasztás kritériuma az előbb említett elem lesz. Ennek a funkciónak kell a vásárlást meghatározó tényezőnek lennie!

Skandináv, ipari vagy esetleg klasszikus sarok?

Ismerve a társalgó bútor kiválasztásának mindenek felett álló kritériumát, nézzünk meg egy másik, nem kevésbé fontos kérdést, amelyet szintén érdemes szem előtt tartani a vásárlás során. A modern sarokkanapék sokszínűségükkel gyönyörködnek. A skandináv minimalizmus jegyében megőrzött, indusztrializmussal teli, valamint klasszikus, a 90-es évek jól ismert modelljeire hivatkozva - hogyan válasszunk egyet, amikor mindegyik érdekesnek tűnik? A válasz erre a kérdésre nagyon egyszerű. Bármilyen berendezés esetében azt a szabályt kell elfogadni, hogy a teljes elrendezés koherenciája fontos és arra ügyelni kell. Ezért ha a nappalinkat skandi stílusú bútorok és kiegészítők díszítik, akkor vásárláskor érdemes az észak-európai, minimalista vonalvezetésű sarkokra koncentrálni. Megjegyezzük azonban, hogy ha a kiválasztott enteriőrt a divatos, eklektikusnak nevezett elrendezési megközelítés szerint kívánjuk kialakítani, akkor az erősen jellegzetes berendezés bevezetése teljesen elfogadható és kívánatos.

Kanapé vagy sarokbútor?

A sarokülőgarnitúrákat gyakran kombinálják más szabadidő-bútorokkal, amelyek megjelennek nappalink belső terében. Véleményünk szerint azonban nem érdemes róluk beszélni pl.: kanapék kapcsán. Természetesen ezekben az elemekben van egy közös nevező, mert mindkettő kényelmes ülés. Annyi különbség van itt, hogy mindenképpen javasoljuk egy bizonyos megkülönböztetés használatát. A döntést egy adott bútortípus adott térben való elhelyezéséről elsősorban a kívánt funkciók prizmáján keresztül kell meghozni. Ha a nappaliba szeretnénk egy ülőgarnitúrát integrálni, amivel nagy teret kapunk, akkor mindenképpen a sarokkanapé lesz a legjobb választás.

Tökéletes szabadidőközpont – zárt sarok

Az "U" betűre emlékeztető zárt formájú sarkok olyan opciók, amelyekhez viszonylag ritkán nyúlunk. Sokszor félünk attól, hogy egy ekkora bútor elborítja a belső teret, és kellemetlenséget okoz a helyiség kellemes használatában. Van azonban módunk arra, hogy az előbb említett felszerelést a belső térbe integráljuk, hogy Ön minden tekintetben élvezhesse – kompromisszumok nélkül. Az tény, hogy nem minden nappalit lehet egy zárt sarokbútorral gazdagítani. Ez minden bizonnyal a nagy területű és válaszfalak nélküli helyekre ajánlott lehetőség. Ha egy igazi szabadidőközpontot szeretnénk kialakítani, olyat, ami összehozza az egész családot, akkor az említett felszerelési elemmel ez lesz a legegyszerűbb. Nyugodtan helyezze el őket akár középen is, de úgy, hogy a többi RTV szegmens a falhoz tapadjon. Az így kialakított, házimozira emlékeztető tér minden bizonnyal praktikus és vizuális hatással is meglep minket!

A nappali sarokkanapéjának használatának egyértelmű módja

A kortárs kialakítású házak és lakások egyre gyakrabban örvendeztetnek meg minket a túlzott megosztottságtól mentes, nyitott térrel. Ez viszont azt jelenti, hogy a belső berendezést is szívesen alkalmazzák olyan módszerként, amely lehetővé teszi az egyes helyiségek elkülönítését és autonómiáját. Nappali konyhával és étkezővel ma már senkit sem lep meg. Az előbb említett terek finom szétválasztása érdekében érdemes egy alvófunkciós sarokkanapét elhelyezni a csatlakozási helyükön. A bútorok nagy méretei hatékonyan megkülönböztetik a nappalit az étkezőtől.

To Top