A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Egy klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból? A sima függönyök minden bizonnyal így jellemezhetők. Bár a modern modellek eltérnek a több éve gyártottaktól, mindig

szívesen használunk áttört anyagokat, és díszítjük velük ablakainkat.

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Pliszírozószalagos fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  37%
  24h
  Pliszírozószalagos fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  Special Price 6 161,00 Ft Regular Price 9 824,00 Ft
 2. Fűzőkarikás fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  36%
  24h
  Fűzőkarikás fehér függöny BRID, díszrojtokkal
  Special Price 6 640,00 Ft Regular Price 10 402,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Sima függönyök – nem csak minimalistáknak

A függönyök kétségtelenül a belsőépítészet klasszikusa. A dekoráció fontos elemeként használva olyan kifejezést adnak környezetünknek, mint egy lakberendező magazin címlapjáról. Az élénk színeknek és az áttört anyagnak köszönhetően könnyedséget és fényt is adnak. A dekoratív szempont azonban nem minden. Végül is finom pajzsot jelentenek a napsugárzás ellen, valamint a szomszédok nem kívánt pillantásai ellen. A könnyed, lefolyó anyagok könnyen illeszkednek minden elrendezésbe – minimalista és számos részletben és dekorációban gazdagabb. Hamptons stílusú hálószoba? Vagy esetleg egy nyers, ipari nappali? A sima függönyöket ott lehet komponálni, ahol kedvünk tartja!  

Sima függönyök – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

A sima függönyök ablakhoz illesztése nem csak a minta és a szín kiválasztását jelenti, hanem mindenekelőtt az optimális méretet. Az egyszerű hangzású szlogen alatt olyan szempontok szerepelnek, mint: a megfelelő hosszúság és szélesség, a kívánt drapériaméret és a kiegészítő rögzítésének módja. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyakorlati tanácsot, amelyeknek köszönhetően a tökéletes sima függöny vásárlása egyszerű feladattá válik.

 1. A kiegészítő hossza nemcsak a gyakorlati értékre, hanem a vizuális hatásra is hatással van. A padlót érő, sőt szabadon ráeső sima függönyök az elmúlt szezonok igazi slágere. Modern kifejezést biztosítanak, és nagyszerűen beilleszthetők olyan belső terekben, mint a nappali vagy a hálószoba. A klasszikus változat magában foglalja a hosszúság kiválasztását, amely lehetővé teszi a kiegészítést az ablakpárkány vagy a padló széléhez.
 2. Az a paraméter, amelyet gyakran elfelejtünk, amikor a tökéletes függönyöket keressük, a szélesség. A díszített ablakhoz kell illeszteni. A szélességnek általában az ablak szélességének másfélszeresének kell lennie. Ennek köszönhetően az anyagnak lehetősége van arra, hogy szabadon elrendezze magát, és ezáltal szemet gyönyörködtető hullámokat, drapériákat alkosson. Ha ráncos hatást szeretne, szorozza meg az ablak szélességét kettővel.
 3. A kiegészítő felszerelésének megválasztása nem jelentéktelen. Attól függően, hogy az ablakunk fölé függönyrúd vagy sín van-e rögzítve, a függönyt fel kell szerelni egy megfelelő kiegészítővel, amely lehetővé teszi az egyszerű elrendezést.

Sima függönyök – a legújabb trendek és ötletek a modern kompozíciókhoz

Ahogy egy kicsit korábban említettük, az elmúlt szezonok igazi slágere a padlón heverő hosszúkás függönyök használata. A padlóra hulló extra centiméterek kissé közömbösnek tűnnek, de mindenképpen nagyon stílusosak. Nagy felületű helyiségekben mutatnak a legjobban, mert érdemes megjegyezni, hogy az általuk nyújtott hatás elnyomja a kis belső tereket.

A belső tér és az ablakok körüli terület divatos kialakításának másik módja a két pár függönyből álló kompozíció kiválasztása. Egészen a közelmúltig az abszolút klasszikus az áttört szövet és a kész függönyök kombinációja volt. Az elválaszthatatlan pár ma már két különböző színű sima függönykészletből készült dekorációnak ad helyet. Az ilyen típusú dekorációnál véleményünk szerint nem csak a környezethez illő színű kiegészítőkre érdemes koncentrálni, hanem az egymással harmonikus egészet alkotó színekre is. Akkor biztosak lehetünk benne, hogy stílusos, esztétikus és rendkívül modern lesz a hatás!

To Top