A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Sonkakészítők

A sonkafőző nagyszerű azoknak, akik szeretik irányítani, mit esznek. A boltokban megvásárolható kész sonkák sok vizet, sót és mesterséges tartósítószert tartalmaznak. Úgy

tervezték, hogy a pult mögött kiállított húskészítmény nagyon impozáns megjelenésű legyen, rózsaszín, lédús színe, valamint erős, kémiailag javított illata akár több napig is kitart. Sajnos az ilyen típusú termékek nem a legegészségesebbek. Nem is a legolcsóbbak. Ha másra kíváncsi - a rozsdamentes acél sonkafőzők segítenek finom, házi kolbász elkészítésében. A húskülönlegességek elkészítésének folyamata nagyon egyszerű, a teljes kiőrlésű kenyér szendvicsére elhelyezett akár sonkaszeletekkel is óriási az elégedettség. Meghívjuk Önt, hogy olvassa el mini-útmutatónkat. Elmondjuk, hogyan működnek asonkafőzők, mi a különbség az ovális és téglalap alakú sonkafőzők között, és hogy érdemes-e beruházni egy hőmérővel ellátottsonkafőzőbe. vagy érdemesebb alapmodellt választani!

 

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

  1. 24 órás szállítás
  2. Különleges ajánlatok

plant image

Hogyan épül fel a sonkafőző?

Mielőtt elmondanánk a sonkafőző működését, néhány szót a felépítéséről. Az eszközt alkotó egyes elemek ismerete segít jobban megérteni a gép használata során fellépő mechanizmusokat. És így, bár soksonkafőző kapható a piacon, és ezek alakjuk, méretük, anyaguk és kialakításuk különbözik, ha ezeket a modelleket egymás mellett nézzük. a másik pedig azt látnánk, hogy több dolog is összeköti őket. Például mindensonkafőzőnek van egy úgynevezett tartálya. A konténer tulajdonképpen egy speciális tartály, amelybe beletesszük azt a húst, amelyet hőkezelésnek akarunk alávetni. Asonkafőző következő eleme a nyomólap a rugóval – a masszára gyakorolt egyenletes nyomásnak köszönhetően a sonka elkészítés után kemény, tömör, késsel könnyen egyenlő szeletekre vágható. A megfelelően formált hús nem esik szét és nem esik szét. Nem lesz gondunk a kiszolgálással. A sonkafőző utolsó eleme, azaz a fedő. Csuklósan rögzíthető a tartályhoz, vagy teljesen mozgatható. Speciális lyukkal rendelkezik, amelyen keresztül egy hőmérőt szúrnak be, és megmérik a hús hőmérsékletét.

Rozsdamentes acél sonkafőző – további elemek

Míg a legalapvetőbb húsfőző készlet a fent felsorolt összetevőkből, azaz a tartályból, a rugós lapból és a fedélből áll, az acél gyorsfőző rozsdamentes acél olyan eszköz, amelynek a megfelelő működéséhez néhány további elemre van szükség. melyikek? Mindenképpen szükségünk lesz olyan edényre, amibe belefér arozsdamentes acél sonkafőzőnk. Amire érdemes odafigyelni, az edény ne csak elég széles legyen, hanem elég magas is (az edénybe öntött víz mennyisége) nem haladhatja meg a rozsdamentes acél sonkafőző magasságát). Ahhoz, hogy élvezhessük arozsdamentes acél sonkafőző előnyeit, érdemes húshálót és speciális zacskókat is vásárolnunk. A húshálónak köszönhetően a kolbászunk tökéletes formájú lesz, míg a speciális zacskóknak köszönhetően az általunk kiválasztott hús nem érintkezik közvetlenül arozsdamentes acél sonkafőző belsejével. Mit jelent? Maga a sonkafőzés folyamata higiénikusabb lesz, a teljes készülék tisztítását is segíti. Egy másik kiegészítő, amely kiegészíti otthoni főzőkészletünket, a hőmérő szondával. Arozsdamentes acél sonkafőzőben történő sonkafőzéskor a hús hőmérséklete rendkívül fontos. A pontos hőmérő megkönnyíti a mérést. Sőt, ez egyfajta támpont is lesz számunkra. Ha a hőmérséklet túl magasnak bizonyul – ez egy jelzés lesz számunkra, hogy csökkentsük egy kicsit az égő lángját. Ha túl alacsony, akkor egy kicsit növelhetjük a lángot.

Ezután… hogyan készítsünk sonkát ovális sonkafőzőben?

Öt egyszerű lépésben elkészítheti a házi kolbászt. Az első lépés az általunk kiválasztott húsdarab bepácolása. Ahhoz, hogy a hús minden illatot és aromát magába szívjon, érdemes huszonnégy órát a fűszerekben hagyni. Természetesen a pácolt húst hűtőszekrényben kell tárolni. Megjegyzés – egy darab hús ne legyen túl nagy – egy szabványosovális sonkafőzőbe körülbelül 1 kg húsmassza belefér. Második lépésként az előzőleg elkészített, bepácolt darabot egy speciális, eldobható zacskóba tesszük, és az ovális sonkafőzőbe tesszük. A harmadik lépés közvetlenül azovális sonkafőző működéséhez kapcsolódik. A rugóval a nyomólaphoz kell nyúlni, be kell helyezni a készülékbe, majd az egészet szorosan le kell fedni a fedéllel. . A negyedik lépés szerint – kivesszük a konyhaszekrényből azovális sonkafőzőedényünket, beletesszük az ovális sonkafőzőt és vizet öntünk az edénybe. Kb. 2,5 órán át pároljuk a sonkát. Fontos, hogy mindvégig ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon fel. A víz hőmérsékletének 80 Celsius fok körül kell lennie. Az ötödik, egyben utolsó lépés – a sonka megsülése után vegyük ki az ovális sonkafőzőt az edényből, öntsünk forró vizet az edényből és öntsünk rá hideg vizet, tegyük vissza az ovális sonkafőzőt. Ha kihűlt, az egészet (a finom, házi kolbászunkkal együtt) hűtőbe tesszük és még egy napig hűtjük. 24 óra elteltével a sonka fogyasztható.

Mi a különbség a négyszögletes sonkafőző és a kerek sonkafőző között? Megéri hőmérős sonkafőzőt venni?

Végül megválaszoljuk a két leggyakrabban feltett kérdést, nevezetesen, hogy mi a különbség a téglalap alakú sonkafőző és a kerek sonkafőző között és érdemes-e hőmérős sonkafőzőt vásárolni? Nos, atéglalap alakú sonkafőző csak alakjában és méretében különbözik a kerektől. A szögletes forma egyrészt megkönnyíti a konyhai szekrényekben való tárolást, másrészt egy kicsit kínlódnunk kell, ha olyan edényt keresünk, amely akkora edényt keres, ha elfér a téglalap alakú sonkafőzőnkünkben. > Ha azonban találunk egyet, kiderül, hogy a végeredmény minden kétséget kizáróan megérte a fáradozásunkat. Kinek ajánljuk a téglalap alakú sonkafőzőket? Először is azok, akik szeretik a házi készítésű felvágottak ízét, és vég nélkül fogyaszthatják. A téglalap alakú sonkafőzőt azok is értékelni fogják, akik nagy mennyiségben készítenek húsételeket – vendéglátó cégek, bárok és éttermek tulajdonosai. Vendégei örülni fognak – garanciát vállalunk! Ami a hőmérővel ellátott sonkafőzőket illeti – nagyon praktikusak és funkcionálisak. Nem kell hozzájuk speciális hőmérőt vennünk szondával – már benne van a készletben. A hőmérővel ellátott sonkafőzők tehát komplett eszközök, amelyekhez nincs szükség további alkatrészekre. Csak a hőmérővel ellátott sonkafőzőhöz és a hőmérős sonkafőzőhöz való táskákra van szüksége. Minden más a termékhez tartozik!

To Top