A terméket a kosárba tetted

- +
darabja
TOVÁBB VÁSÁROLOK A KOSÁRHOZ
Ne maradj le a legújabb akciókról! Iratkozz fel hírlevelünkre , légy naprakész és vásárolj olcsóbban!

Lakástextil

 

Nincs egyszerűbb módja annak, hogy gyorsan változtasson belső megjelenésén, mint a megfelelő lakástextil kiválasztása. A tartós, kellemes tapintású, visszafogott

színekben pompázó szövetek kellemes hangulatot teremtenek a pihenéshez, míg az egyedi dizájnnal rendelkező színes anyagok kreativitást ébresztenek és művészi lendületű teret teremtenek. A Restilóban kapható különféle textilek hatalmas választéka azt jelenti, hogy a termékek az esztétikai preferenciákhoz, a változó évszakokhoz és az ünnepelt események jellegéhez igazíthatók.

 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

 1. Párnahuzat metálfényes mintával GLAMROCK, égkék, 2 db, 45x45 cm
  44%
  24h
  Párnahuzat metálfényes mintával GLAMROCK, égkék, 2 db, 45x45 cm
  Special Price 1 923,00 Ft Regular Price 3 464,00 Ft
 1. 24 órás szállítás
 2. Különleges ajánlatok

plant image

Egyedi lakástextíliák a Restilóban – élvezzük a gyönyörű belső teret egész évben

A lakástextíliák rendkívül fontos szerepet játszanak. Rajtuk múlik, hogy a belső tér a béke meghitt oázisa, amely elősegíti a kikapcsolódást és a regenerációt, vagy kreatív tér, amely ösztönzi a kreatív tevékenységeket. Igényeinktől és preferenciáinktól függően sokféle téma és szín közül választhatunk. Mielőtt azonban rátérnénk a konkrét példákra, szeretnénk azokra az alapvető szempontokra összpontosítani, amelyek lehetővé teszik a megfelelő lakástextil kiválasztását.

A méret mindenképpen számít. Az adott bútor méretéhez, a tér méreteihez és az elérni kívánt hatáshoz kell igazítani. Francia stílusú elrendezések esetén válasszon sima, nehéz, finom fényű anyagokat. Szerkezetüket gondosan ki kell simítani, ezzel is utalva az exkluzív szállodák esztétikájára. Egészen más a helyzet az eklektikus helyiségek esetében, ahol a textíliák szándékosan összehajthatók, a talajon húzódva vagy szabadon az ablakpárkányra esve. Az ilyen művészi zavar a gondtalan és kellemes pihenés víziójával csábít. Érdemes figyelembe venni a besugárzást és a belső tér méretét is. Ha a szoba kicsi és meglehetősen sötét, válasszon világos szöveteket, amelyek optikailag megnövelik a teret. A nagy minták és geometriai nyomatok nem ajánlottak. Sokkal jobbak lesznek a sima anyagok, amelyek tökéletes alapot hoznak létre, és lehetővé teszik, hogy megőrülj a többi kiegészítő kiválasztásával. A besugárzásnál annyira fontos, hogy a nagy fényterhelésű helyiségek esetében érdemes ennek a tényezőnek ellenálló textileket választani. A restilo webáruházban kapható lakástextíliák nagy része a legjobb minőségű, modern szövetekből készül, ezért sok évszakon át gyönyörködhetünk szépségükben. Ráadásul az anyagok könnyen ápolhatók, így szükség esetén könnyedén felfrissíthetjük azokat. Egyre népszerűbb a szezonalitás a textilválasztásban is. Az ablakon kívüli természet által ihletett termékek lehetővé teszik a harmónia helyreállítását, és nagyszerű funkcionalitásuk jellemzi őket. Konkrét anyagok kiválasztásakor nem csak a vizuális szempontokat érdemes figyelembe venni, hanem az anyag típusát, vastagságát, szövését is.

Nyáron a lakástextíliáknak el kell vezetniük a nedvességet, és boldogító nyaralásra kell ösztönözniük. Hűvösebb estéken érdemes olyan anyagokat választani, amelyek melegítik, burkolják és megnyugtatják az érzékszerveket, túlmelegedés nélkül. A belső tér tágasabbá tétele érdekében, különösen nyáron, érdemes lemondani a vastag, vastag szövésű anyagokról a légies, finom szövetek javára, mint például len, pamut vagy mikroszálas. A puha, kellemes tapintású hálószobai textíliák egy kis könnyedséget visznek a belső térbe, ami a nyári, természetes belső elrendezésekre jellemző. A lenvászonból vagy minőségi pamutból készült ágynemű kiváló választás a kicsit melegebb hónapokban. Anyaga levegős, kiváló légáramlást és gyors nedvességeltávolítást biztosít. Ezen kívül könnyen kezelhető. A pamut termékek sokféle színben és mintázatban kaphatók, ami lehetővé teszi a kívánt elrendezési hatás létrehozását.

Hálószobatextíliák, amelyek első pillantásra felkeltik a figyelmet

Az elmúlt évszakokban különösen népszerűek a természet világa által ihletett visszafogott színek. Említést érdemelnek a barnák, krémek, szürkék, törött fehérek éppúgy, mint a tompa réz és vörös színek. Emellett továbbra is nagyon népszerűek a piszkos lilák, púderrózsaszínek, mélykékek és vörösek, valamint a zöld különböző árnyalatai. Visszafogottabb színek kiválasztásával teljes megjelenést alkothatunk. Ez a megoldás különösen jól mutat, ha a földszín palettáról azonos színből különböző árnyalatú lakástextileket keverünk.

Hogy egy kis őrületet bevezessünk, elég egy növényi kompozícióval gazdagítani az egészet. Csak egy nagy, egzotikus cserepes virágra vagy egy elegáns virágtartóra van szüksége. Nyilvánvaló, hogy a hálószoba textíliáit esztétikai preferenciáinktól és a belső tér stílusától kell megválasztani. A sima anyagok a gondos szegésre vagy foltvarrásra korlátozódó díszítéssel tökéletesek a minimalista terekbe. A színek fúziója helyett érdemes a vezető színre koncentrálni, majd halszálkás elemekkel vagy széles szövésű skandináv fonattal gazdagítani az egészet. A díszek közül az utolsó tökéletesen kiegészíti az őszi-téli lakberendezést. A cél egy – olyan belső tér kialakítása, amely nem vonja el a figyelmet, és egyszerű formájának köszönhetően pihenésre ösztönöz. A hálószoba témájánál maradva, de az úti célokat némileg változtatva, Japánba költözünk, melynek egyedi esztétikája a japandi, wabi-sabi és zen oázis enteriőreinek alapja. A felkelő nap országára utaló szobák a szépség megtalálásán alapulnak az idő múlásával. Éppen ezért a hálószoba textíliáknak enyhén visszafogott színekkel kell rendelkezniük, amelyeket a szürke és a bézs megtör. A színek legyenek egyenetlenek és tökéletlenek, azaz olyanok, amilyeneket az ablakon kívül látunk. Fontos megtalálni az arany középutat a belső tér természetessége és funkcionalitása között. Elég sok változatos fát használni az elrendezésben, ami tökéletesen harmonizál az egyszerű, természetes textíliákkal. Emlékezzünk arra, hogy a kész hálószobatextíliák mellett találjunk helyet az egyedi termékeknek, a kézzel kötött elemeknek, a nagyi gardróbjában talált vintage csipkének és a családi otthonról hozott szentimentális dekorációknak.

Végezetül térjünk vissza egy kicsit egy kicsit klasszikusabb elrendezési javaslathoz, amely a modern változatban a glamour stílus. Lassan eltávolodunk a hagyományos csillároktól és a pazar aranyozástól az olyan belső terek javára, amelyekben a kortárs trendek zökkenőmentesen ötvöződnek Ludwik tónusával. Az ilyen típusú szobákban minden finom fényű, bársony vagy velúr felületű hálószobai textil tökéletes lesz. Nagyvárosi luxust érhetünk el, ha kicsit merészebb színeket választunk bordó, palackzöld, sötétkék és lila mélység formájában. Bármilyen dekoratív rojttal vagy rojttal ellátott anyag is tökéletes kiegészítő, ne felejtsük el, hogy a stílusos hálószobatextíliák megfelelő beállítást igényelnek az üvegből, kristályból és különböző fémekből készült elemek formájában. Ha azt szeretnénk, hogy a hálószoba átvegye a romantikus budoár hangulatát, akkor a virágmintás és pasztell árnyalatú textilekre koncentráljunk. Végül érdemes megemlíteni, hogy a hálószoba elrendezés választása nem merül ki az ágyneműválasztásnál, hanem egy jól átgondolt beállításra is fókuszál: ablakok, pihenőtér ill. otthoni szépség zóna. Érdemes a gardrób aljára is elrejteni a klasszikus, megbízható textileket, amelyek akkor bizonyulnak majd, ha előre be nem jelentett vendégek kopogtatnak az ajtónkon, vagy ha egy kis gondtalan lazaság kedvünk támad.

Megbízható textíliák – a háztartás tagjainak egészsége és biztonsága érdekében

Az otthoni textíliák kiválasztásakor általában a vizuális szempont vezérel bennünket. Érthető, mert a megfelelő színtelítettségű, egyedi mintázatú és szövésű anyagok számos elrendezéshez kiváló alapot jelentenek. Mielőtt azonban egy adott szövet megjelenik a belsőnkben, érdemes odafigyelni az összes tanúsítványára is. Az egyik legnépszerűbb az OEKO-TEX® Standard 100. Ez a szimbólum azt jelenti, hogy az anyag teljesen biztonságos az emberi egészségre és jólétre nézve. Az anyagok nem tartalmaznak káros anyagokat, ezért tökéletesek gyermekek textíliáinak. Véleményünk szerint nem érdemes csak a legfiatalabb háztartástagok esetében a legjobb minőségű termékek kiválasztására szorítkozni. Hiszen életkortól függetlenül mindegyikünk megérdemli a pihenés kényelmét. Az OEKO-TEX® Standard 100 tanúsítványon kívül a következő jóváhagyások is hasznosak:

 • Csecsemők számára biztonságos,
 • Gyermekek számára biztonságos,
 • Emberbarát.

A Łódźi Textilkutató Intézet ítéli oda. Egy másik információ minden bizonnyal érdekes lesz a természeti környezettel törődő emberek számára. Ilyenkor érdemes a GOTS jelzéssel ellátott lakástextileket keresni – ez a Global Organic Textile Standard rövidítése. Organikus alapanyagokból készült termékeknek ítélik oda. Természetesen a fent leírt tanúsítványok csak az alapkulcsok, amelyek lehetővé teszik a minőségi, egészségre biztonságos anyagok kiválasztását. Bármilyen kétség esetén azonban érdemes az eladóval konzultálni, aki nyílt és megbízható tájékoztatást ad az értékesített textíliák gyártási szakaszairól. Örülünk, hogy egyre több textilipari cég büszkélkedhet átlátható értékesítési politikával, amely lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy az értékeinek megfelelően, teljesen tudatosan, felelősségteljesen döntsön.

Stílusos konyhai textíliák, amelyek a legdivatosabb trendeket tükrözik

Nehéz elképzelni a konyhai felszerelést megfelelő textíliák nélkül, amelyek nemcsak megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket, hanem egyedi dekorációt is jelentenek, amely meghatározza a belső tér karakterét. És mivel egy olyan helyiségről beszélünk, amelyet sokan az otthon szívének tekintenek, ezért érdemes megemlíteni az olasz stílusú konyha lendületes, ízekben és illatokban bővelkedő hangulatát, ahol szeretteivel közösen főzhet, ünnepelhet. a főzéssel és nassolással töltött pillanatok. Egy ilyen konvenció hordozója a rusztikus stílus, amely az utóbbi években nagyon népszerű: hygge és scandi. Az egyszerű, családi konyha a modern belső tér ellentéte, ahol a termékek nagy része szekrényekben van elrejtve. Az eklektikus belső terekben a konyhai textíliák színesek. A legnépszerűbb motívumok közül érdemes megemlíteni a virágokat, a finom csekket és a természet világából ihletett mintákat. Nagyon gyakran masnikat, szalagokat vagy csipkét használnak befejező elemként. A konyhát ráadásul a népművészet ihlette, éppen ezért minden egyenetlenség, mesterségbeli nyomok aranyat érnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lemondunk a legmagasabb minőségű, a legmodernebb gyártási irányelvek szerint készült textíliákról. Ily módon a színes szövetek nem veszítik el hasznosságukat. Az anyagok közül nagyon elterjedt a pamut, lenvászon és mikroszálas. A természetes anyagok tökéletesek pékáruk borításának, asztaldísznek, sőt a műanyag élelmiszercsomagolás alternatívájaként is. Kiválóan helyettesítik a papír konyharuhát is, aminek köszönhetően könnyedén gondoskodhatunk a természeti környezetről. A szintetikus szálból készült konyhai textíliák esetében a termékeket rendkívüli tartósság, sérülésállóság és könnyű kezelhetőség jellemzi. A legtöbbjük ráadásul kiváló vízfelvevő képességgel is rendelkezik, aminek köszönhetően a munkalapok és a nedves foltok letörlésére is használhatjuk őket. A lényeg, hogy a konyhai textíliákat mind az esztétikumuk, mind a funkcionalitásuk alapján válasszuk. Azt is érdemes észben tartani, hogy néha egy kis színes akcentus vagy egy felvillanó díszítőszál megváltoztatja a belső tér megjelenését. Emiatt a Restilo webáruházban kapható textíliák különböző színtelítettségű készletekben kerülnek forgalomba. Így könnyedén hozzáigazíthatjuk az anyagokat a változó trendekhez, évszakokhoz és a vacsora témájához.

To Top